SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gerisi Gelmedi..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, su konusunda toplantı düzenlendi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün başkanlığında düzenlenen toplantıda, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İşletme ve Bakım Dairesi Başkanı Ahmet Fikret Kasalak da, Kuraklık Eylem Planı konusunda slayt eşliğinde açıklamalarda bulundu.

Bazı kaymakam, belediye başkanı, ilgili daire müdürleri, muhtarlar, il genel meclisi üyeleri ile sulama birliklerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, 1 milyon nüfusa yetecek içme suyu olduğunu, ancak geçtiğimiz yaz ayında bu suyun 500 bin nüfusa yetmediğini belirterek, "Şimdiden önümüzdeki yaz döneminin tedbiri almalıyız. İçme ve sulama suyunda sıkıntı çekilmemesi için şimdiden önlem alıp, gereken yapılmalıdır. Mesela, Su Kurulu kuruldu. Ancak, gerisi gelmedi. Su Kurulu zaman zaman toplanıp, aksaklık olmaması için kararlar almalıdır" dedi.

Su konusunda geçtiğimiz yaz döneminde sıkıntı yaşandığını hatırlatan Vali Daşöz, "İçme suyu bir yerden çıkıyor ve 23 yerleşim birimi ünite yararlanıyor. Ancak, içme suyu sulama suyunda kullanıldı ve sıkıntı meydana geldi. Birlikler arasında uyum olmaması nedeniyle yaşanan sıkıntı önümüzdeki yaz döneminde de yaşanmamalıdır" şeklinde konuştu.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İşletme ve Bakım Dairesi Başkanı Ahmet Fikret Kasalak da, Kuraklık Eylem Planı konusunda slayt eşliğinde açıklamalarda bulundu.

Önce hastalığı tespit edip, daha sonra hastanın hastalığı kabul etmesi gerektiğine dikkat çeken Fikret Kasalak, "Ben değil, biz dersek sorunlar azalır" ifadelerini kullandı.

"Suda izlenen yol, yağış, akış, depolama, iletim, dağıtım, tüketim ve geri dönüşümdür" diyen Kasalak, "Devlet Su İşleri bu zinciri iyi düzenlemek zorundadır. Düzenlenen bu zincire de gerek sulama birlikleri ve gerekse suyu kullananlar haklarına riayet edip, sistem ve düzene uymalıdır" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız