SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geriye Götürme Olmaz.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:59:03
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, “Türkiye kendi meseleleriyle uğraşan bir ülke olma konumundan çıkıp, bölgesinde çevresinde neler olup bitiyor, o konuda mutlaka belirleyici noktada olması gerekiyor” dedi. 

AKP İl binasında düzenlenen Halk Gününe nöbetçi milletvekili olarak Ömer Faruk Öz katıldı. AKP  İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile partili yöneticilerinde katıldığı toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklama da bulunan Milletvekili Öz, “Mevcut 2 hastanenin yıkılması ile özellikle şehrimizin Doğu girişindeki Malatya Devlet Hastanesi’nin devam etmesi konusunda vatandaşlarımızdan, kamuoyundan ve sivil toplum kuruluşlarımızdan bazı talepler gelmişti. Şunu belirtmiştik, yine aynı noktadayız. Biz halkımızın sağlığını şimdiye kadar getirmiş olduğumuz standardın gerisine götürme gibi bir niyetimiz olamaz. Daha ileriyi götürme noktasında gayretlerimiz olur. Daha geriye götürme noktasında bizim hükümetimizin, partimizin böyle bir politikası yoktur. Bu süreçte eğer o bölgede poliklinik hizmetlerine, ilk yardım hizmetlerine bir ihtiyaç olursa ki olacakmış gibi görünüyor. İnşallah Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimiz o bölge de halkımıza birinci basamak sağlık hizmetleri verme noktasında gerekli yer konusunda ayarlamış olacaklar. Ama burada şu önemli nokta ile karşı karşıyayız, oda şu; bizim 2 hastanenin yıkılması, tek hastanenin 800 yataklı olması belki hastane hizmetlerinde, yeni binaya geçmemizle bir çok yeni uygulamalara da geçeceğimizden dolayı yeni hastane tam anlamıyla ihtiyaca cevap vermeyebilir. Bunun içinde Beydağı Devlet Hastanesi düşünülüyor, buranın en az Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi ile Kadın doğum ve Çocuk Hastanesi’nin inşaatları tamamlanıp hizmete sunuluncaya kadar bu hastanenin hizmetlerine devam etmesi gerektiği noktasında bir yazı yazıldı. Şuanda yazı Kamu Hastaneleri Birliği’nde. Sayın Bakanımız ve bakan yardımcısı ile görüşüldü, TOKİ yetkilileri ile de görüşülecek, Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi ile Kadın doğum ve Çocuk Hastanesi bitinceye kadar o hastanenin hizmetlerine devam etmesini sağlamış olacağız” dedi.

Milletvekili Öz, barış süreci ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede ise, Başbakan Erdoğan’ın bu konuda önemli bir risk aldığını ifade ederek, “Ne yazıkki bu sürecin bitirilmesini, sonuçlandırılmasını istemeyen kesimin provokeleri var. Ama akli selim galip gelmiştir. Burada herkes sağduyulu davranmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu süreçte hepimiz sağduyulu bir şekilde davranabilirsek, sağduyumuzu koruyabilirsek dünya çok farklı bir konjektörden geçiyor, özellikle Ortadoğu’da çok farklı tezgahlar var, bu süreçte Türkiye kendi meseleleriyle uğraşan bir ülke olma konumundan çıkıp, bölgesinde çevresinde neler olup bitiyor, o konuda mutlaka belirleyici noktada olması gerekiyor. Ama onun için önce kendi iç meselelerini çözmesi gerekiyor. İnşallah hiçbir konuda provokelere boyun eğmeden bu millet ile beraber biz bu çözüm sürecini tamamlayacağız. İnşallah milli birlik ve kardeşlik projesini de gerçekleştirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Lisanslı Kayısı Depoculuğu yönetmenliği ile ilgili son durum hakkında bilgi veren Milletvekili Öz, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Ekonomi Bakanlıklarından görüş sordu. Bu hafta itibariyle oradan da görüş gelecek. Önümüzdeki hafta içerisinde olmazsa, akabindeki hafta içerisinde İnşallah Başbakanlığa gönderilecek ve Kayısı Lisanslı Depoculuğu’nun yönetmenliği çıkmış olacak. Akabindede Lisanslı Kayısı Depoculuğunun kurulması ile ilgili gerekli çalışmaları buradan hep birlikte hep beraber esnafımızla sivil toplum kuruluşlarımızla, borsamızla, Valiliğimizle, Belediyemiz ile kurma fırsatını bulacağız” dedi.

Milletvekili Öz, daha sonra Halk Gününe katılan vatandaşların sorun, talep ve şikayetlerini dinledi.

AKP İL BAŞKANI..

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de, AKP hükümetinin daha önceki hükümetlerin cesaret edemediği sağlık uygulamalarını gerçekleştirdiğini söyledi. 

Halk Gününde konuşan İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Tıp Bayramı’nı kutlayarak, “14 Mart Tıp Bayramını kutladık. Elbetteki sağlık çalışanlarını birtakım problemleri olmakla beraber, sağlıkta AK Parti ciddi anlamda değişime ve dönüşüme imza attı. Hiç kimsenin inanmak istemediği hastanelerin birleştirilmesinden tutunda, SSK’lıların kolay eczaneye erişimine kadar, herkesin sağlık hizmetlerinden yararlanmasına kadar, yıllardır halkımızın özlemi olan aile hekimliğinin Türkiye’ye getirilmesi ve uygulanması noktasında tereddütlere, bizden önceki hükümetlerin cesaret edipte aile hekimliği hizmetini Türkiye’ye kazandırmakla gerçekten sağlıkta büyük dönüşüme imza attık. Başbakanımızın da açıkladığı gibi, bundan sonra şehirlerde artık sağlığı daha iyi şartlar da ulaşabilmek amacıyla şehir hastanelerin kurulması ile ilgilide çalışmalar son aşamaya gelindi” dedi.

Tüfenkçi, “Buradaki temel amacımız, insanlarımızın mutluluğu, hastalarımızın kolay tedavi olması, doktora kolay erişmesi ve hastalığı süresince sağlık hizmetlerinin tamamından yaralanmasıydı” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız