SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Germeye Kimsenin Hakkı Yok'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya ve Adıyaman arasında yıllardır devam eden Nemrut Dağı tartışması devam ediyor.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, tartışma konusunda yaptığı değerlendirmede, "Türkiye'de artık şehirler arasındaki bu çekişmeyi ön plana çıkartmak yararlı değildir. Nemrut dünya kültürüne mal olmuş bir eserdir. Turizmden faydalanmak istiyorsak, bölgesel olarak düşünmek zorundayız. Bu tür kısır çekişmelerden şehir halkı da artık bıktı. Siyasetçiler biraz daha özverili demeçler vermeli. Vatandaşları germeye kimsenin hakkı yoktur. Dünyaya mal olan bu eser yüzünden iki şehir insanı
kavgalı olmamalı. Şehir olarak kalkınma artık gerilerde kaldı. Bölgesel olarak kalkınmak zorundayız. Bu tür çekişmelerden her iki il de zarar görür" dedi.

Adıyaman Kalkınma Platformu'nun yaptığı basın açıklamasında kullanılan sözlerin etik olmadığını belirten Erkoç, "Yanlış ve etik olmayan sözlerdir. Ülke insanlarının bir birleri ile bir bütün olması gerekirken, bu tür tartışmalarla halkı germenin bir anlamı yoktur. Nemrut, bir dünya kültür mirasıdır. Nemrut'a her iki ilden de turist gitmesi ülkenin yararınadır" şeklinde konuştu.

Bu arada, Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret etti. Özkan, Vergi Dairesi'nin iş ve işlemleri konusunda görüşmek ve bilgi paylaşımı için ziyarette bulunduklarını söyledi. Varlık Barışı uygulamasının mükelleflerin yararına olduğunu belirten Özkan, "Mükelleflerimizin konuya duyarlı davranmalarını istiyoruz. Bugüne kadar mükellef olmayanlar içinde çok ciddi bir uygulama yapılıyor" dedi.

TSO Başkanı Erkoç ise, "Geçmiş yıllardan beri vergi dairemizle her zaman istişarelerde bulunuyoruz. Varlık Barışı ile ilgili süre uzatıldı. Biz Varlık Barışı'nda 2008 yılının da kapsam içerisine alınmasını istiyoruz. Devletimizin biraz daha esnek davranmasını bekliyoruz. Biz şuanda kayıt içindeki esnaflara vergilendirme yapılmasının da yanlış olduğunu düşünüyor ve adaletli bir vergi sisteminin hayata geçirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız