SON DAKİKA
SON DEPREMLER

GETAT'dan Fitoterapi Kursu

0
Güncellendi - 2019-04-22 02:25:17
GETAT'dan Fitoterapi Kursu
A- A+ PAYLAŞ

 İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Merkezi tarafından Fitoterapi Kursu düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezi Kongre ve Kültür Merkezindeki eğitimin başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, eğitime 30 kişinin katıldığını, bunların çoğunun doktor ve profesörlerden oluşmasının dikkati çektiğini söyledi.

Bitkilerle terapi yöntemi olan fitoterapiyi önemsediğini dile getiren Kızılay, üniversiteleri bünyesindeki GETAT'ta 2 yıldır sağlık hizmeti verdiklerini anımsattı.

GETAT'ın 15 farklı alanı bulunduğunu, bunların tamamınında sağlık hizmeti vermek istediklerini aktaran Kızılay, şöyle devam etti:

"Doktor ve diş hekimlerimize GETAT alanında kurslar vermeye devam edeceğiz. GETAT, doktor ve diş hekimleri dışındaki uzmanlık sahiplerinin elinde. Kendi mesleklerini söylemekten belki çekiniyorlar, 'Neden bunu yapıyorsunuz?' demesinler diye. Veterinerler, ziraatçılar, diğer alanlardan insanlar veya bir eğitim disiplininden geçmemiş insanlar var. Burada hekimler yok, varsa da tek tük. Onlar da böyle bir kurstan sertifika alarak geçtiler mi, onu da bilmiyorum. Onun için bu kurslar çok önemli. Bu işe doktorlar ve diş hekimleri kurs alarak sahip çıkmalı. Sahayı boş bırakırsak birileri doldurur."

GETAT konusunda vatandaşlara bu alanda eğitim alan doktorlar tarafından doğru bilgi aktarılmasının önemine değinen Kızılay, "Yanlış bilgileri de her mecrada engellememiz gerekiyor. Hukuk yoluyla yanlış olan uygulamaları durduracağız." dedi.

Kursun sorumlusu Prof. Dr. Hakan Parlakpınar ise ayda en az 2 gün yapılması planlanan kursun 280 saat süreceğini bildirdi.

Açılış konuşmalarının ardında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Botanik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İffet İrem Tatlı Çankaya, katılımcılara kurs verdi.

İlk gün dersine İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur, İl Sağlık İl Müdürü Recep Bentli katıldı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • osman (4 yıl önce)
    Bu alanda da tıpkı karaciğer de olduğu gibi Nobel alınmasını hocalarımızdan istiyoruz
    0
    0
    Yanıtla