SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gevrek: "Baba Transferler Yapacağız"

0
Güncellendi - 2016-07-26 02:06:22
Gevrek:
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor’un kulüp başkanı Adil Gevrek, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifade ederek, “Biz şampiyonluk için iki sene dedik ama bu senede şampiyonluk hedefimiz var. Bizde şampiyonluğa oynayacağız. Taraftarımızdan iki sene müsaade istedik. İki sene içerisinde bu takımı Süper Lige çıkarmak istiyoruz” dedi.

Gevrek, yeni sezon hazırlıkları, transfer çalışmaları, takımın hedefi ve yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni sezonla ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Gevrek, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirtti.

Gevrek, ligin zorlu geçeceğini ifade ederek, ilk 10 takımın direkt üst sıralara oynayacağını, bu takımlar arasında Yeni Malatyaspor’unda olacağını söyledi.

“TAKIMI, ŞEHRİ VE BİZİ İYİ BİLEN BİR HOCAYLA ANLAŞTIK”

Gevrek, geçtiğimiz sezon takımı çalıştıran İrfan Buz’un takımı ve camiayı iyi bildiğini bu nedenle Bayram Bektaş’la yolların ayrılmasında sonra tecrübeli teknik adamla anlaştıklarını kaydetti.

Buz’un geçen sezon takımda başarılı olduğuna işaret eden Adil Gevrek, “Sezon sonunda İfan hocayla (İrfan Buz)devam etmemiştik. Kısa süre içerisinde Bayram hocayla (Bayram Bektaş) anlaştık ama bu kısa sürdü. Futbol içerisinde bunlar olabiliyor. Takımda başarılı olmuş, taraftarın ve bizim güvendiğimiz, inandığımız İrfan Buz ile anlaştık. Takımı bilen, şehri bilen, bizi bilen, bizimde iyi bildiğimiz bir hoca olduğu için tercihimizi İrfan Buz’dan yana kullandık” diye konuştu.

“İKİ SEZON BİZİM ADIMIZA BAŞARILI GEÇTİ”

Yeni Malatyaspor’un ilk sivil yönetimi olarak görevi devraldıklarını ve ilk senelerinde şampiyonluk yaşadıklarını anımsatan Gevrek, şunları söyledi: “Yönetime gelir gelmez 2. Lig’de şampiyon olduk ve takımı PTT 1. Ligi’ne çıkardık. Görevimizin ikinci senesinde ‘PTT 1. Lig’de orta sıralara oynayacağız’ dedik. Hiçbir zaman kümede kalma hedefi diye bir şey söylemedik, amacımız ligi orta sıralarda bitirmekti. Ligi orta sıralarda bitireceğimize de inanıyorduk. İlk sene şampiyon olduk ama ikinci sene bana göre daha başarılıydı. PTT 1. Lige yeni çıkmıştık ve neticede kolay bir ligde mücadele etmedik. Zorlu bir lig oldu ama Play-Off’un kapısından döndük. O anlamda göreve geldiğimiz ilk iki sene bizim adımıza başarılı geçmiştir.”

“TRANSFER YAPMIŞ OLMAK İÇİN TRANSFER YAPMIYORUZ”

Gevrek, transfer çalışmalarında geç kalınan bir durum olmadığını, takıma katkı sağlayacak oyuncuları kadrolarına katmak için çalıştıklarını belirtti.

Nokta transferler yapmak için beklediklerini, bu anlamda da iyi oyuncuları kadrolarına kattıklarını ifade eden Gevrek, “Zaman zaman taraftarlar sabırsız olabiliyorlar. ‘Transferde geç kalındı’ söylemleri oldu ama biz transfer yapmış olmak için transfer yapmıyoruz. Yaptığımız transferlerin takıma katkı sağlaması gerekiyor. Transfer yapmak, hemen öyle hızlı bir şekilde transferi yapıp, bitirmek değildir. Önemli olan yapılan transferlerin nokta transfer olması ve takımı bir yere taşımasıdır. Gecikmenin sebebi de budur. Haber beklediğimiz futbolcular vardı, kulüpleriyle arasındaki sorunu çözmek isteyen futbolcular vardı, farklı liglerden beklediğimiz ve görüştüğümüz futbolcular vardı. O anlamda ‘geç kalındı’ denildi ama geç kalınan bir durum yok. Biz şuanda bile transferimizi yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Böylece transferi kapatmış olacağız” dedi.

“BABA TRANSFERLER YAPACAĞIZ”

Adil Gevrek, transfer çalışmaları kapsamında forvet, sağ ve sol açık mevkileri için arayışlarının olduğunu kaydederek, özellikle hücum bölgesi için ‘baba’ transferler yapmak istediklerini anlattı.

Özellikle hücum bölgesine kaliteli oyuncular almak istediklerini dile getiren Gevrek, şunları söyledi: “Caner Arıcı ile yüzde 99 anlaştık. Bir iki gün içerisinde sözleşme imzalayacağız. Forvet, sağ açık ve sol açık mevkileri için oyuncu düşünüyoruz yani 3 ya da 4 oyuncu daha alacağız. 4 transferin 3’ü deyim yerindeyse baba transferler olması gerekiyor. Özellikle hücum bölgesini güçlü tutmak istiyoruz. Bu kapsamda da forvet mevkiine iyi transferler yapacağız. Defans ve orta saha sağlam ama ön tarafı taşıyacak oyuncular almak istiyoruz. Takımı taşıması adına o 3 önemli transferin yapılması gerekiyor. 2 yabancı oyuncu transferi kontenjanımız var. 4 transfer yapacağız, bunların hepsi de hücuma dönük olacak.”

“BİRLİK VE BERABERLİKLE İSTEDİĞİMİZ HEDEFE ULAŞIRIZ”

Gevrek, hedeflerinin iki sene içerisinde takımı Süper Lige çıkarmak olduğunu kaydederek, bu sezonda şampiyonluk hedefiyle lige mücadele edeceklerini belirtti.

Ligin bu sezon zorlu ve çekişmeli geçeceğine vurgu yapan Adil Gevrek, “Lig zorlu geçecek. Bu sene çok farklı bir lig olacak. Geçen sezon Süper Ligden düşen Sivasspor, Eskişehirspor iyi kadro kuruyor. Geçen sezon mücadele ettiğimiz Göztepe, Adana Demirspor iyi transferler yapıyor. İlk 10 sıradaki takımın direkt yukarıya oynayacağı bir lig olacağını düşünüyorum, bu anlamda da kolay olmayacak. Çekişmeli bir sezon bizi bekliyor. Burası Süper Ligden çok daha farklı bir lig. Süper Ligden düşen takımların ‘biz hemen çıkarız’ diye düşünebileceği bir lig değil. Bu ligde 10 takım üst sıralara oynuyor. Ama inşallah biz taraftarımızla, camiamızla o birlik ve beraberliği sağlar ve istediğimiz hedefe ulaşırız. Biz şampiyonluk için iki sene dedik ama bu senede şampiyonluk hedefimiz var. Bizde şampiyonluğa oynayacağız. Taraftarımızdan iki sene müsaade istedik. İki sene içerisinde bu takımı Süper Lige çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mahir (7 yıl önce)
    Babalara gelmeyelim de 20 gün sonra lig başlıyor hatırlatalım
    0
    0
    Yanıtla
  • kenan (7 yıl önce)
    ne zaman yapacaksın allah nasip ederse gelecek sezonu bulmaz bence sayın Başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • ABDULLAH YILMAZ (7 yıl önce)
    BAŞKAN FAZLA HAVALANMAYIN,ilk iki maçta beraberlik üçüncü maçta mağlubiyet olursa irfan buz gider.BİZ YİNE LİGDE KALMAYA OYNARIZ MAZALLAH...
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (7 yıl önce)
    Bize baba ,dede değil mücadele edecek adamlar lazım. Altınordu örneği.
    0
    0
    Yanıtla