SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gezegenin 'EN' Sıcak Yılı..

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'yi günlerdir etkileyen sıcak ve bunaltıcı hava Temmuz ayının sonuna kadar kalacak. İstanbul'da yüksek nem bunaltacak. Dünyada ise ilk 6 ay en sıcak dönem olarak kayıtlara geçti, 2010'da en sıcak yıl rekoru kırılabilir.

NTV'nin haberine göre, bu hafta Türkiye genelinde havayı serinletecek önmeli bir yağış yok ama yarın Kırklareli, Tekirdağ, Afyon, Kütahya, Uşak, Ankara, Eskişehir çevrelerinde yaz sağanakları bekleniyor. İstanbul'da da bazı ilçelere yarın kısa süre yağmur yağabilecek ama bu yağmurlar havayı serinletmiyor. İstanbul'da sağanak yağışlardan hemen sonra yeniden güneş açacak ve bunaltıcı hava devam edecek. Türkiye genelinde sıcak hava Temmuz ayı sonuna kadar etkisini sürdürecek.

Dünya ise en sıcak yılını yaşıyor. Ulusal İklim Verileri Merkezi’nin şefi Jay Lawrimore, ilk altı ay dünyanın şimdiye kadar ölçülen en sıcak yılı oldu. Bu yıl ilk ayda görülen sıcaklık 1998'den 0.03 derece daha yüksek.

Dünyanın bir ‘El Nino’ (sıcak hava) periyodundan geçtiği ve havaların bu sebeple ısındığını söyleyen Jay Lawrimore, “Bu yılın geri kalan döneminde bir ‘El Nino’ dönemi yaşadık, şimdilik bu etki durulmuş gibi ancak bu dönemde sadece ekvatorda değil dünyanın çeşitli bölgelerinde de anormal sıcaklık değerleri görüldü" diye konuştu.

Kanada, Afrika, tropik okyanuslar ve Ortadoğu’nun bazı bölgelerinde bu yıl anormal sıcaklıklar kaydedildi.

İSRAİL'DE 90 YILIN EN KURAK DÖNEMİ

Kuzey Tayland son 20 yılın en büyük kuraklığını yaşıyor. İsrail'de ise1920’den bu yana yaşanan en uzun ve en sert kuraklığın tam ortasında. İngiltere ise 1929’dan sonraki en kurak yılını yaşıyor.

BUZ TABAKALARI İNCELİYOR

Arktik denizinin buz tabakası Haziran ayında erimelerin sonucunda şimdiye kadarki en ince haline ulaştı.

EN SICAK YIL 2005'TEYDİ

Her ne kadar uzmanlar yılın geri kalanında biraz daha serin havalar beklese de, 2010'da 2005’teki en sıcak yıl rekorunun kırılabileceği belirtiliyor.

Lawrimore sözlerini şu şekilde noktaladı: “Bu yılki ‘El Nino’ dönemi ‘La Nina’ya (serin hava) dönüşecek gibi göründüğü için, bu yılın en sıcak yıl olmaması da muhtemel.”

İSTANBUL 40 DERECEYİ GÖRMÜŞTÜ

Türkiye'de de bu yıl temmuz ayı ortalamanın üzerinde sıcaklıkta geçiyor. Türkiye'de sıcaklık rekorları daha çok 2000 yılında kırıldı. Sıcaklık o yıl İstanbul'da 39,7, Ankara'da 40, İzmir'de 42 dereceye çıktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız