SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gezi Demokrasi Mücadelesidir'

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:09:57
'Gezi Demokrasi Mücadelesidir'
A- A+ PAYLAŞ

Gezi Parkı eyleminin birinci yıl dönümü nedeniyle Arguvan'da anma programı düzenlendi. 

Programda öncesinde Gezi parkı eyleminde ve Soma’da maden faciasında hayatını kaybedenler ile CHP İstanbul Milletvekili merhum Ferit Mevlüt Aslanoğlu için saygı duruşunda bulunuldu.

Arguvan İlçe Merkezi'ndeki Nazım Hikmet Meydanı'nda düzenlenen programda konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Geçtiğimiz yıl Haziran ayında başlayan Gezi hareketi bir yılını doldurdu. Birinci yılında da Gezi ruhunun ne kadar diri olduğunu ve her geçen gün güçlendiğini ülke genelinde yapılan kitlesel etkinliklerde ve bu gün Arguvan’da bir kez daha görüyoruz. Gezi direnişi sırasında özgürlük mücadelesi vererek gencecik yaşta hayatını kaybeden ve sağduyulu bütün vatandaşlarımızı derin bir hüzne boğan kardeşlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz. Yine bu direniş sırasında yaralanan ve fiziksel kayıplara uğrayan kardeşlerimize de saygı ve selamlarımı sunarım. Gezi’de farklı toplum kesimlerinden vatandaşlar ülkemizde giderek kısıtlanan ve baskı altına alınan özgürlükler için bir araya gelerek tarihi bir demokrasi mücadelesi ortaya koymuşlardır" dedi. 

CHP Arguvan İlçe Başkanı İbrahim Çopur ise, "Gezi hareketi iktidarın tüm bu olumsuz koşullarını demokratik yöntemlerle frenlenmesi için bir çağrı yapmıştır. Maalesef Gezi hareketinde gençlerimizin hayatlarını kaybetmesine rağmen bu gün gelinen noktada iktidarın baskıcı tutumu değişmemiştir" görüşünü savundu.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş da, hukuksuzluklara ve haksızlıklara karşı duracaklarını ifade ederek, şunları söyledi: 

"Arguvan'da çok yaşamadığımız ama artık bundan sonra hep birlikte hukuksuzluklara, haksızlıklara, karşıt duracağımız, sesimizi yükselteceğimiz bir günü daha sizlerle birlikte yaşıyoruz. Gezi’de farklı toplum kesimlerinden vatandaşlar ülkemizde giderek kısıtlanan ve baskı altına alınan özgürlükler için bir araya gelerek tarihi bir demokrasi mücadelesi ortaya koymuşlardır. Bu direniş, toplumun her kesimden katılımıyla büyük bir kitle hareketine dönüşmüş, sadece İstanbul’la sınırlı kalmamış yurdun dört bir tarafından desteklenmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız