SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gezi Gemisi İnşa Ediliyor

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya ile Elazığ arasında geniş bir su yüzeyine sahip olan Karakaya Barajı üzerinde, Malatya Valiliği'nin girişimiyle 150 kişilik bir gezi gemisinin yapımına başlandı.

Atabey İskelesindeki 150 kişilik geminin yapım çalışmalarını inceleyen Vali Ulvi Saran, "Tüm Malatyalılara hizmet verecek olan gezinti gemisi ile Karakaya Baraj Gölü üzerinde halkımızın gezinti ihtiyaçları karşılanmış olacak. Karakaya Barajı, Malatya ile Elazığ arasında çok geniş bir su yüzeyine sahip. Malatya ve çevresinde 500 bin insan yaşıyor, baraj gölü üzerinde insanlarımıza hizmet verecek bir teknenin bulunmaması, bir gezinti ve yemek yenilecek bir teknenin bulunmaması bir eksiklikti. Böylesine önemli bir eksikliğin giderilmesi için valilik olarak öncülük yaptık, 24 metre boyunda 150 kişilik yazlık ve kışlık bölümü bulunan, insanların yemek yiyebilecekleri ve gezinti yapabilecekleri bir tekneyi kızağa koyduk. Bu tekneyi valiliğimizin öncülüğünde ve ortaklığında bir özel sektör girişimiyle yürütüyoruz. Malatya halkı Karakaya Barajından istifade etme imkanına sahip olacak" dedi.

Vali Saran, geminin turistlere Nemrut Dağı'na gitme konusunda alternatifte sağladığını belirterek, turistlerin Karakaya Barajı üzerinde Doğanyol ilçesine kadar gezinti yaparak oradan kısa mesafeden karayolu ile Nemrut Dağı'na ulaşımının da sağlanabileceğini söyledi.

Vali Saran, geminin üç ay sonra Karakaya Barajında faaliyet göstereceğini ifade etti.

Geminin yaklaşık maliyetinin 1.6 milyon TL olacağı ifade edildi. Geminin inceleme gezisine Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy ile Kale Kaymakamı Ender Faruz Uzunoğlu da katıldı. Vali Saran ve kaymakamlar, geminin iskeletinde kaynak yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız