SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gezi Parkı" Direnişine Destek

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:52:28
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da da Taksim'deki Gezi Parkı'nın yıkılması girişimine karşı başlatılan direnişe destek eylemi yapılıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları'nın organizesiyle, kızlı erkekli bir grup genç, saat 16.00 sıralarında eski belediye binasının bulunduğu meydana toplanarak, Gezi Parkı direnişine katkı verdiler. AKP hükümeti ve Gezi Parkı yıkımı girişimleri aleyhine slogan atan ve pankartlar taşıyan grup, vatandaşların da katılımıyla giderek kalabalıklaşıyor. Bu arada caddeden geçen bazı araçların sürücüleri de korna çalarak eyleme destek verdiler.

Taksim’de yaşananların Türkiye’nin bir polis devletine dönüşmekte olduğunun göstergesi olduğunu iddia eden CHP il başkanı Enver Kiraz, “Türkiye son günlerde Taksim’de yaşanan anti demokratik uygulamalara karşı çıkıyor. Taksim’de insanların nefes aldığı ender yerlerden biri olan Gezi Parkı’nda doğanın bütün güzelliklerinin yok edilmesine, şehirlerin her metrekaresinin beton yığınlarına dönüştürülmesine demokratik tepkilerini dile getirmeye çalışan binlerce kişinin üzerine tazyikli su, biber gazı ve coplarla müdahale ediliyor. Şunu kimse unutmamalıdır ki; parklar, gezi alanları, yeşil alanlar halkın ortak kullanım alanlarıdır. Halktan habersiz bu alanların katledilmesine, birilerine peşkeş çekilmesine tepkisiz kalınamaz. Bizler de bugün Malatya’dan Taksim’de ki binlerce kişinin haklı tepkilerine desteğimizi gönderiyoruz” diye konuştu.

Bu arada, polis ekiplerinin eylemin yapıldığı alana mesafeli olarak Hükümet Konağı'nın yanından eylemi takip ettiği gözlendi.

İP'NİN EYLEMİ..

İşçi Partisi Malatya İl Teşkilatı ise Soykan Meydanı’nda eylem yaptı. Burada konuşan İşçi Partisi Malatya İl Başkanı Arif Doğan, “Sizin derdiniz Cumhuriyet ve Atatürk ile ama yıkamayacaksınız" görüşünü öne sürdü.

Kalabalık daha sonra PTT önünde sloganlar eşliğinde eylemlerine devam ettiler. Eylemciler daha sonra sloganlar atarak AVM'ye doğru yürüyüşe geçtiler. Dörtyol civarında göstericilerden bir grup trafiği engellerken, polis kaldırımda yürümeleri konusunda ikazlarda bulundu. Polis telsizinde ise, göstericileri izleyen ekiplere "Sabrınızı muhafaza edin" talimatı verildiği bildirildi. Bu sırada Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün’de makam aracıyla İnönü Caddesine gelerek, emniyet görevlilerine sağduyulu davranmaları konusunda telkinde bulundu. 

Olaysız bir şekilde Malatya Park önüne yürüyen kalabalık, burada bir süre slogan atarak, halay çekti. Vatandaşlar, daha sonra sloganlar eşliğinde dağıldı. 

Polis ekipleri, eylem bölgelerinin yanı sıra Milli Egemenlik Caddesi'ndeki AKP İl binası önünde de güvenlik önlemi aldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız