SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gezi Parkı Dünyadan...

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:52:23
Gezi Parkı Dünyadan...
A- A+ PAYLAŞ

Taksim Gezi Parkı’nda başlayan protestolar dünya basını yakından izledi. Guardian gazetesinin başlığı çok tartışılacak.

Guardian,‘İstanbul’daki protestolar Türk Baharı’nın tohumlarını ekiyor’ başlığını kullandığı haberinde, küçük çapta başlayan bir protestonun hükümete karşı büyük bir gösteriye dönüştüğünü söyledi.

TÜRK BAHARININ TEMELİ OLABİLİR

Richard Seymour yazısında, İstanbul’daki küçük bir parkın yıkılmasına yönelik protestonun rejim için acil bir durum olduğu ve potansiyel Türk baharının temeli olabileceğini yazdı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Taksim Meydanı’nda devam eden protesto gösterisinin dördüncü gününde çıkan olaylarda polisin kullandığı biber gazı ve tazyikli su yüzünden 12 kişinin yaralandığını aktardı.

ALKOL YASAKLARI LAİK KESİMİ KIZDIRDI

Muhalefetteki siyasetçilerin ve bazı gözlemcilerin Taksim’deki protestonun hükümetin giderek artan baskıcı yönetiminin bir sonucu olarak gördüklerini belirterek, hükümetin kısa bir süre önce alkol tüketimine yasak getirdiğini bunun da ülkenin laik kesimi tarafından büyük tepki çektiğini bildirdi.

Amerika’da yayınlanan Washington Post gazetesi, şehrin merkezindeki bir parkın korunması ile başlayan protestonun hükümete karşı giderek büyüyen bir gösteriye dönüştüğünü yazdı.

İstanbul’da başlayan hükümet karşıtı protestonun benzerlerinin diğer kentlerde de düzenlendiğini yazan gazete, polisin biber gazı ve tazyikli sularla meydanda toplanan binlerce protestocuyu uzaklaştırdığını ifade etti.

Polisin göstericilere müdahalesiyle olayların daha da büyüdüğünü belirten New York Times gazetesi, hükümetin Mısır’ın başkenti Kahire’deki Tahrir Meydanı’na benzer sayılabilecek Taksim Meydanı’na Osmanlı çağından bir kışla inşa etmeyi planladıklarını yazdı.

Gazete, Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’nin dindar kitlesinden büyük destek aldığını ancak laik kesimin, hükümetin muhalif görüşlere tolerans gösterememesinin bir göstergesi olarak gazetecilerin tutuklanmasını eleştirdiğini ifade etti.

El Cezire televizyonu Taksim Gezi Parkı'ındaki olaylara canlı bağlantı yaptı. Gerçekleştirilen yayında spikerin ‘Türk Baharı’ ifadesini kullanması dikkat çekti. 

El Cezire’nin Taksim’deki olayları yerinde izleyen muhabiri “Polis, barışçıl gösteriyi darmadağın etmek için gözyaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı.  Farklı istikametlere koşan çok sayıda turisti gördük. İnsanlar, bölgedeki kafeteryalara ve evlere sığınmaya çalışıyor. Polis farklı yönlere gaz sıkıyor” diye anlatı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız