SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gezi Parkı İddianamesi Tamamlandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:53:07
Gezi Parkı İddianamesi Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Gezi Parkı olaylarına ilişkin iddianameyi tamamladı.

Gezi Parkı olaylarına ilişkin İddianamede 7'si yabancı uyruklu 255 kişi şüpheli olarak yer alıyor.

Gezi Parkı İddianamesi'nde savcılık, şüphelilerin 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmenin' yanısıra 'ibadethaneyi kirletmek suretiyle zarar veme' ve 'özel kıyafetleri usulsüz kullanma' suçlarını da işlediğini iddia ediyor.

Olaylarla ilgili 7'si yabancı uyruklu 255 kişi hakkında, ''Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na Muhalefet'', ''görevi yaptırmamak için direnme'', kamu malına zarar verme'' ve ''ibadethaneyi kirletmek suretiyle zarar verme'' gibi suçlardan dava açıldı.

İddianamede ayrıca TMK'nın 10. maddesiyle yetkili savcılık tarafından da 6 ayrı soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.

Soruşturma sonucu 7'si yabancı uyruklu 255 kişi hakkında ''Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na Muhalefet'', "görevi yaptırmamak için direnme'', ''kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret'', ''kamu görevini usulsüz olarak üstlenme'', ''özel kıyafetleri usulsüz olarak kullanma'', ''kamu malına zarar verme'', ''ibadethaneyi kirletmek suretiyle zarar verme'' ve ''suçluyu kayırma'' suçlarından dolayı kamu davasının açıldığı bildirildi.

Sanıklara bu suçlardan bir veya bir kaçının isnat edildiği ve İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'ne tevzi edildiği kaydedilen açıklamada, bu soruşturmada 10 şüpheli hakkında yeterli delil bulunmadığı, fiilin suç teşkil etmediği ve benzeri gerekçelerle kovuşturmaya ver olmadığına dair karar verildiği ifade edildi.

Başsavcılık açıklamasında, 249 kişinin şikayeti ve mağduriyeti çerçevesinde yine benzer suçlardan sayıları ve kimlikleri tam olarak belirlenmeyen kişiler hakkında soruşturmaya devam edildiği bildirilerek, bu kişilerin tespit edilmesi için kolluk görevlerine talimat verildiği kaydedildi.

Ayrıca Gezi Parkı olaylarıyla ilgili bugüne kadar 40 ayrı iddianame ile 308 şüpheli hakkında kamu davasının açıldığı ve 36 ayrı soruşturmanın devam ettiği belirtilen açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle Mücadele Kanunu Soruşturma Bürosu'nda, ''suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etme'', ''silahlı terör örgütüne üye olma'', ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs'', ''Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na Muhalefet'' suçlarından 6 ayrı soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, bu soruşturmaların Gezi Parkı olaylarıyla beraber başladığı, başka yer ve zamanlardaki fiilleri de kapsadığı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız