SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gezi Sinsi Bir Plandı"!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:10:46
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan ESKKK Başkanı Evren, “2013 yılında esnaf ve sanatkarlarımıza 23 milyon TL tutarında bir kredi verdik. Bu iyi bir rakam. 2013 yılında hükümetimizin esnaf kredi faizlerini düşürmesi nedeniyle krediye olan talep arttı. Faizler yüzde 5’e düştü” dedi.

Evren, yeni bir sanayi sitesinin yapılması gerektiğini belirterek, “Kerestecilerimizi yeni bir tesis yapmak istiyor, ancak yerler dar. Mermercilerimiz yine öyle, mobilyacı esnafımız yine yer darlığından dolayı yeni tesis yapamıyor. Bu nedenle Keresteci, mobilyacı ve mermerci esnafımız için yeni bir site yapılması gerekiyor. Bu site TOKİ aracılığı ile olabilir. Çünkü birçok ilimizde TOKİ projeleri ile esnaflarımıza siteler yapıldı. Malatya’da böyle bir hizmet bekliyoruz” diye konuştu.

Ali Evren, son dönemde meydana gelen siyasi olaylar nedeniyle dolar ve euroda meydana gelen artıştan en çok esnaf ve sanayicinin olumsuz etkilendiğini söyledi.

Milletvekili Mustafa Şahin, şunları söyledi:

“AK Parti iktidara gelmiş olduğu zaman tabiri caiz ise kucağımızda bir ateş yumağı bulduk. Yani ülkenin her tarafı gerçekten cehennem ateşine benzer öyle bir feryat figan içerisindeydi. Esnafı, sanatkarı, sanayicisi, köylüsü, çiftçisi olsun, insan hakları noktasında olsun, özgürlükler noktasında, teşebbüs hürriyetinin olmayışı, ifade hürriyetinin olmayışı, insanlarımızın büyük bir kesiminin ötekileştirilmesi, bunlar ülkede gerçekten ateş yumağına dönmüştü. Ama biz gerçekten tabiri caiz ise o ateşi bir bir dindirmeye, söndürmeye çalıştık.

Gezi eylemleri olsun veya 17 Aralık post-modern darbesi mi diyelim, ne diyorsanız deyin, kesinlikle sinsi bir plandı. O da resmen bir darbeydi. Başbakanımızın ekibiyle birlikte dik duruşu ve halkın sınırsız bir desteği şuanda bunu tezgahlayanlar boşluğa düştüler. Bunlar beklide onu servis ederken kendi etrafındaki insanlara bile bunun bir yargı darbesi olacağını ve kesinlikle adını koyarak söylüyorlar, artık 17 Aralık sabahı ülkede iktidar el değiştirecek diyorlar. Ama hamdolsun biz yine aslanlar gibi işimizin ve görevimizin başındayız. Bu sinci planları tarihin derinliklerinden bugüne kadar çok daha değişiklerini gördük. Ama onların bir hesabı varsa, mutlaka Rabbimizin de milletimizin de bir hesabı var. Ben bu ülkede yine birlik ve beraberlik içerisinde bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. Karşımıza çıkan sorunları da çok daha kısa sürede çözmeye muvaffak olacağız. 31 Mart sabanı yeni bir Türkiye’yi kurmuş olacağız. Şu anda ortaya çıkanda eski Türkiye’nin vesayetçi anlayışının devamını isteyenler ile yeni Türkiye’nin oluşumunu imar etmeye çalışan mimarlar arasındaki mücadeledir. Paralel devlet diyorlar, ben buna kesinlikle katılmıyorum, neredeyse devlete dikey bir yaklaşım içerisinde olmaya çalışan bir anlayış vardır. 17 Aralık’ta bu oldu. Hükümete diklemesine hançer sokmaya çalışan bir yapının, bir oluşumun içerisindeler.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız