SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gezi'de Bu Oyunu Bozduk Yine Bozacağız'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:01:10
'Gezi'de Bu Oyunu Bozduk Yine Bozacağız'
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Erdoğan Ünye'de toplu açılış töreninde konuştu. İşte Başbakan'ın konuşmasından önemli satır başları;

"3Y İLE MÜCADELE ETTİK"

Partimizi kurduğumuz andan itibaren sizin hizmetinde olduk. Biz bu makamların hakkını verdiğimiz için siz de bize güvendiğiniz için 7 seçimde de bize oy verdiniz bizi desteklediniz. Yolsuzluğa 11 yıl boyunca müsama göstermedik biz yola çıkarken 3 Y ile mücadele dedik.

"GÖZ YUMMAYIZ"

Yolsuzluklarını züerini örtmedik örmeyiz yolsuzluk yapanlara da hoşgörü göstermeyiz. Miletin parasına, alın terine el uztanlara devletin kesesine el uzatanlara göz yummayız. Ak Parti'yi ak yapan yolsuzluğa karşı verdiği mücadeledir. Yolsuzlukların olduğu ülkede milli gelir yükselir mi? Ey CHP'nin genel müdürü ey bizden önce iktidarda olupta devraldığımız yavru muhalefetin başkanı 79 senede bunlar ne kadar bu ülkede 6 bin km yol yaptı. Biz göreve geldik Türkiye'de 26 havaalanı vardı. Bu bizden önceki yönetimler varya ömrüne bakın parmak sayısını geçmez. Biz havaalanı ve havalimanını 52'ye çıkardık. Ulaşımı kolaylaştırmak için yol güzargahlarından toplam tünel diye bir şeyi tanımazdı. Türkiye'de 123 tünel yaptık. Dağları ferhat gibi deldik.

"BUNLAR BASİT SİYASET YAPIYORLAR"Bunlar basit siyaset yapıyorlar. İftira atayım tutmazsa iz bırakır. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bunlara şunu söyleyin: Aynaya bakın. Siz CHP MHP olarak ne yaptınız diye sorun. Yaptıkları bir şey yok.

Kıskandılar. Engellemek istediler. Şimdi Marmaray'a biniyorlar. bunlar birinci köprüye de , ikiye de karşı çıktılar. Şimdi üçüncü köprünün oraya gitmişler. Kim CHP, sol takım. Heralde Boğaz ziyareti oldu. Yakında da karadan onları oraya ulaştıracağız. 

Dünyada bunlar marka yatırımlar. Biz büyük düşünüyoruz büyük adım atıyoruz. Bunların böyle bir gücü ve ufku yok. Bütçe bitti. Ben dedim ki heralde muhalefet parlamantoda tıklım tıklım yerini alır. Oylamaya geldi iş. Baktık 117 ret çıktı.

"SEN NEREDEYDİN"

İktidar yerinde sapasağlam 318 oyla bütçesine sahip çıktı. Muhalefetin adamı geliyor ileri geri hakaretler... Lafı bırak sen daha muhalefet olarak o koltukta yer alamıyorsun. Kim bilir onlar o anlarda nerede. Turistik seyahatlerde. Ben hem genel başkan hem başbakanım. Benim adıma vekilim var ey muhalefetin genel başkanları genel müdür senin adına orada vekalet yok. Sen neredeydin. Mesele bu. Bunlar bir defa anayasa mahkemesinin yasaların iç tüzüğün kendilerine verdiği yetkiyi nasıl kullanacaklarından bir haberler.

Enerjide attığımız adımlar ortada. TOKİ ile 615 bin konut inşa edildi. 11 yılda 242 baraj inşa ettik. Yolsuzluğun olduğu yerde bu yatırımlar olabilir mi? 407 bin öğretmen ataması yaptık, üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. 11 yılda 650 yeni hastane inşa ettik.

Ben çocuktum numara almak için sabah namazında numara alırdım sonra gelir annem muayne olurdu. Biz bunları yaşadık. Biz bunları iktidarımızda halkımıza yaşatmadık.

"YOLSUZLUĞUN HORTUMUNU KOPARTTIK"

Biz yolsuzluğun hortumunu koparttık. Kişilerin bireysel olarak yaptığı yanlış varsa hukukun içerisinde yargı kurumda yer alanlar bu yetkiyi kullanmak durumdadır. Birileri afra tafra yapıyorsa kusura bakmasınlar yürütme olarak bizler onların karşısına dikiliriz. Görevini yapmazsa kusura bakmasın. Yargı mensuplarını oraya millet göndermedi. Milletin gönderdikleri gönderdi. Yasama, yürütme, yargı bağımsızdır ama yasalarda tanımlandığı şekilde hareket edilmelidir. İstediğim gibi baskın yapayım, istediğim yeri operasyonla basayım... Kusura bakma yetkiyi alırsın yaparsın.

Polis için verdiğim mücadeyi herkes bilir. 20 kişiyle ofisi evi basacaksınız sonra külhan beyi gibi elinde tesbihle gezeceksin. Biz buna sabretmeyiz buna da yasalar neyi gerekiyorsa haddini bildiririz. Herkes görevini yasalar nasıl düzenlemişse öyle görev yapacaktır.

Size müjde veriyorum. Biz iktidara geldik Merkez Bankasının döviz rezevri 37,5 milyar dolar şimdi tariihi rekor kırdı 136 milyar dolar oldu. Gelişmiş ekonomilerin dahi sıkıntı çektiği bir ortamda biz son çeyrekte dört dörtlük büyüme kaydettik. Enflasyon canavarını yok ettik. Emekli maaşlarını bugünkü seviyelere biz getirdik. Tarihi rekorlar bu şekilde. Yolsuzluğun olduğu yerde merkez bankasının kasası dolar mı? Ülkemize 132 milyar dolar uluslararası sermaye girişi olmuştur. Bizden önce ortalama  1 milyar doları bile bulamadılar. Yan gelip yatarak bu olur mu? Demek ki bu iktidar çalışıyor. Yolsuzlujların olduğu yerde bu başarılar mümkün mü?

Son günlerde hükümetimize karşı başlatılan karalama kampanyası yolsuzluk kılıfı ile sunulan çirkin tuzaktır milleitm bunu görsün kirli oyun büyük Türkiyeye karşı oynana oyundur bu kirli oyun bize olmaktan ziyade milli iradeye milli egemenliğe karşı oynana oyundur bu siyaseti tibarsız kılma girişimdir uluslararası oyujnlar var. ulusal ve yerel bazda bunun taşeronları var.

Edepli ol edepli. İktidar partisni polis gelip denetleyecekse bunun usulü vardır bu başlığı atan gazetenin kendi zihniyeti bu olduğu için baskından baskına dolaştıkları için zannediyorlarki AK PArti'de böyle dsurumda kalır bizim abdestimizden de namazımızdan da şüphemiz yok. Onu siz muhalefet partisinin anasysa mahkemesi kararı ile tescilli dosyalarında arayın. Sen önce devletin sabna verdiği. parayı çar çur etti. Anayasaya mahkesmesi seni cezaya mahkum etti. Bu uluslararası oyun bu kötü tezgah. Küresel güçlerin teşeronluğunu üstlenene yerli piyonlar burada kullanıulıyor. Gezi'de nasıl oyunu bozduysak burada da bozacağız. Yıl 2002 Türkiye bütçesinin yüzde 45'i faiz ödemelerine gidiyor. Bunun toplam bedeli 52 milyar lira. Biz bu oranı düşürdük. şu anda yüzde 45'ten yüzde 13'e kadar bunu gerilettik.Türkiye bundan 642 milyar lira kazandı. Siz Halk Bankası'ndan ne istediniz? Çıksınlar mertçe cevap versinler. Halk Bankasını hedefe koyarak kimin ekmeğine yağ sürüyorsunuz? Kimin adına çalışıyorsunuz? Halk Bankası'nın kaybettiği para kimin kaybı. Bu banka Türkiye bankalarından en başarılı banka oldu bizim dönemimizde. Halk Bankası 11 yıl önce millete yük oluyordu bu bankayı kamu bankasını hedefe koydular. Dert yerli uluslararsı işbirliği uluslararası boyutta bu işletti Bu banka faiz lobisinin ayağına basıyor bu banka Türkiye düşmanlarını ürkütüyor. Korkmadan, çekinmeden bu gerçeği anlatacağız. Biz bu oyunu milletimizle paylaşmaya devam edeceğiz. Hükümetimizi hedef alan kampanya başka amaçlarda taşıyor. Son 1 yıldır Ünye'ye terörden dolayı şehit geliyor mu?Ünye'de son 1 yıldır anneler babalar ağladı mı? Hayır cevabınız birilerini rahatsız ediyor. Bir hesap yaptık. Teör nedeniyle büyük kayıplara uğradık. Bu tertip çözüm sürecini sabote etme girişimidir. Bazıları diyor ki yargının verdiği talimatlara uymak gerekir. Yargı hukukun dışına çıkarsa elimizde imkan varsa bizde bunu kullanırız.

Biz siz bir biz bir de Allah var. Milletin ve bizim karşımızda ise yeni Türkiye'nin hazımsızları var. Her tür oyun oynanabilir. İhanet şebekeleri çıkabilir. Naıl oldu bu ya diyebilirsiniz? Yolumuza emin adımlarla yüreceğiz. Siyasette kirlik ittifak var Türkiye içindeki kirli ittifak var. Öyle bir cevap verin ki yeni Türkiye'nin düşmanları korksun, öyle cevap verin ki gençlerin kanından beslenen faiz lobisi korksun.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız