SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gezi'nin Yıldönümü Eylemi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:14:23
Gezi'nin Yıldönümü Eylemi
A- A+ PAYLAŞ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) tarafından, Gezi Olayları'nın başlamasının 2. yıldönümü dolayısıyla bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

Emeksiz Caddesi'nden İnönü Caddesi'ni takiben merkez PTT önüne giden ve Gezi eylemlerinde yaşamlarını yitirenlerin resimlerinin yeraldığı "Unutmadık, Unutturmayacağız" yazılı pankart taşıyan grup, buradaki basın açıklamasının ardından dağıldı. Polis, eylem nedeniyle yürüyüş güzergahında ve PTT civarında önlem aldı.

ADD'DEN AÇIKLAMA..

Bu arada Gezi Olayları'nın 2. yıldönümü dolayısıyla Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları da bir açıklama yaparak şöyle dedi:

"2 yıl önce 1 Haziranda başlayan ve 7 gencimizin hayatını kaybetmesi ve yüzlerce vatandaşımızın yaralanması ile sonuçlanan Gezi Parkı olaylarının 2. Yılında hayatını kaybeden gençlerimizi rahmet ve minnetle anıyor,yaralanan vatandaşlarımıza bir kez daha acil şifa ve geçmiş olsun diyorum.

Sadece her Türk vatandaşı gibi gösteri ve yürüyüş haklarını kullanırken polis tarafından katledilen gençlerimizi dünya durdukça hatırlayacağız.Bu katliamı gerçekleştirenler ise dünya var oldukça bu toplumun vicdanında asla affolmayacaktır.

Ayrıca meydana geldiği 2013 yılı Haziran  ayında bu direnişi hükümete karşı bir darbe olarak görenlerin bu gün Gezi Direnişini sahiplenmeye çalışanlara da İsmet Paşa’mızın o meşhur sözüyle “Hadi canım sende” diyor,tekrar şehitlerimizi rahmetle anıyor kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz."

FOTO: Coşkun KURT

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız