SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gıda Denetimleri Arttı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:15:40
Gıda Denetimleri Arttı
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan ayının başlaması ile birlikte gıda denetimleri de arttırıldı. Gıdalarda uygunsuzluk durumunda Alo 174 ‘ü arayıp bilgi verilmesi istendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli tarafından yürütülen denetimler, Ramazan ayı nedeniyle geceleri de devam ediyor.

Ramazan ayı dolayısıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinin akşamları üretimlerini yaptıkları göz önüne alınarak, denetimleri iftar sonrasında da devam ediyor.

Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, fırın ve pastanelerin denetlenmesinin sonucunda onay ve kayıt belgeleri olmayan, üretime uygun şartları oluşturmayan, hijyen kurallarına uymayan işletmelere yasal işlem uygulandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “Rutin yaptığımız denetimlerimizi, halkımızın güvenilir gıda tüketmesi için Ramazan ayında geceleri de yapmaya başladık. Üretim ve satış noktasında uygun olmayan işletmelere yasal işlem uygulamaktayız. Gıda denetmeni personelimiz taviz vermeden denetimlerini sürdürüyor. Bizim her an her işletmeye ulaşmamız mümkün olmayabilir. Tüketicilerimize de sorumluluk düşmektedir. Aldıkları ürünlerin içeriğine ve son kullanma tarihine dikkat etmeleri, uygunsuzluk durumunda Alo 174’ü arayıp bilgi vermeleri neticesinde müdahale etmemiz hızlandırılmış olur” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız