SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gıda Denetimleri Yoğunlaştı..

A- A+ PAYLAŞ

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle gıda denetimlerine yoğunluk verildiği belirtilirken, 24 işletmeye para cezası kesildiği bildirildi.

Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şubesi elemanları tarafından Zabıta ekipleri ile birlikte gıda denetimleri yoğunlaştırıldı.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Gıda üretim, tüketim ve satış yerlerinin denetimi çerçevesinde il genelinde oluşturulan ekiplerle cumartesi ve pazar dahil her gün denetimlere devam edilmektedir. Bu denetimlerde üretim izni olmayan yerler uyarılmakta ve ürünlerin ambalajlı olması sağlanmaktadır. Bu denetimler et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, pastaneler, lokantalar, fırınlar, marketler, kafeteryalar, okul kantinleri ve şekerli mamuller satan ve üreten yerlerde yapılmaktadır" denildi.

Son bir ay içerisinde üretim ve satış yerlerinde yapılan denetimlerde 45 numune alındığı, 31 numunenin laboratuar analiz sonucunun uygun geldiği, 4 numunenin sonucunun henüz belli olmadığı, mühür fekki yapan ve sahte üretim izni kullanan 1 işletme olmak üzere 2 işletme hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu yapılan açıklamada belirtilip, üretim İzni olmadan faaliyet gösteren 3 işletmeye kapatma ve para cezası uygulandığı vurgulandı.

Denetimlerde, fason üretim izni olmadan faaliyet gösteren 1 işletme, Türk Gıda Kodeksi'ne uygun olmayan üretim yapmaktan 23 olmak üzere toplam 24 işletme hakkında para cezası uygulandığı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız