SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gıda Güvenliği Semineri..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Avrupa Birliği'nde Gıda Güvenliği ve HACCP bölge semineri başladı.

Akkoza Otel'de bugün başlayan ve yarın sona erecek olan Avrupa Birliği'nde Gıda Güvenliği ve HACCP bölge seminerinin, Avrupa Komisyonu Genişleme Kuruluş Yapılandırma Ünitesi Teknik Yardım ve Bilgi Değişim Ofisi Malatya İl Müdürlüğü ile Malatya Tarım İl Müdürlüğü işbirliğiyle organize edildiği bildirildi.

Seminerle ilgili bilgi veren Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Avrupa Birliği'nden 4 uzman, Malatya, Elazığ, Erzincan, Bingöl ve Tunceli tarım il müdürlüklerinden uzmanlar ile 76 teknik elemanın katılımı ile seminerin yapıldığını belirterek, "Seminer, hem ulusal hem de AB düzeyinde gıda kanunlarının yürürlüğe konulmasıyla ilgili gerekli bilgiyi sağlamayı da amaçlamaktadır. Katılımcılara, hijyen paketi ve HACCP konularında uzmanlar, bölgeden gelenlerle tecrübelerini paylaşma fırsatı sunmayı de
hedeflemektedir. AB ve gıda kanunlarının genel prensipleri ve gereksinimleri, Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu ve Gıda Güvenliği konularında prosedürler seminerde anlatılıyor" dedi.

Bu arada, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün de açılış bölümünü takip ettiği seminerde, İngiltere Gıda Standartları Uzmanı Kenneth Clarke, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
"Avrupa Birliği yolunda olan Türkiye'ye gıda güvenliğiyle ilgili ne tavsiyelerde bulunursunuz?"sorusuna karşılık Clarke şunları söyledi:
"Gıda üreticileri, özelikle ürettikleri gıdanın güvenli olmasına dikkat etmelidir. Gıda işletmesi özellikle kamu sağlığını etkileyebilecek riskleri göz önünde bulundurmalı. Ürettiği ürünün risk arz etmemesi için gerekli önlemleri almalıdır. Ticari işletmelerin kendi rollerinin ne olduğunu iyi anlaması gerekiyor. Bunu devlet sağlamaz, işletmeler sağlar. Her işletme kendi önlem ve sorumluluklarını almalıdır. Kısacası, Türkiye'deki gıda işletmeleri Avrupa Birliği yolunda gıda güvenliğine önem vermelidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız