SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gıda İhtiyacı Gibi Olmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ulvi Saran, 'Malatya Okuyor' kampanyasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Vali Saran, Malatya Okuyor kampanyasıyla genç nesillere okuma alışkanlığı kazanmaları yönünde motivede bulunduklarını ifade ederek, "Malatya Okuyor kampanyası toplam 79 bin öğrencinin katıldığı bir kampanya. İlköğretim 4. ve 5. sınıf 1. kategori, 6. 7. ve 8. sınıflar 2. kategori ve lise öğrencileri de 3. kategori olarak düzenlenmiş bulunuyor. 2010 Ocak ayından itibaren toplam 585 bin cilt kitap okunmuş bulunuluyor. Burada elde edilen sonuçların anlamı şu; öğrencilerimiz kişi başına daha önceki okuma yoğunluklarını ve hızlarını tam 8 kat artırmış bulunuyorlar. Biz bu kampanyayla Malatya Okuyor projesinin en önemli ayağı olan genç beyinlerimi, genç nesillerimizi okuma alışkanlığıyla hayatlarını sürdürebilmeleri yönünde motive etmiş olduk ve onlara ciddi anlamda bir hız kazandırmış olduk" dedi.

"BÜTÜN HALKIMIZ KAMPANYANIN FARKINA VARDI"

Vatandaşların kampanyanın farkına vardığı kaydeden Vali Saran, "Kampanyamızın öğrenci velilerini de kapsayan bir boyutu var. O da "Biz Okuyan Aileyiz" başlığını taşıyor. Burada öğrencilerin velilerine, velilerinde öğrencilerine örnek olması yönünde bir amaç güdülüyor. Malatya halkının tüm kesimlerinin okuma çabasına girmeleri, okuma alışkanlığı kazanmaları için programın ayrı bir ayağı var. O da "Askıda Kitap" kampanyası adını taşıyor. Düzenlenen özel yerlerde, okunacak kitapların muhafaza edilmesi ve
okuma hizmeti sunulması şeklinde yürütülüyor. Sonuç itibariyle burada okunan kitaplarda yine okuma alışkanlığı eyleminin tüm toplum kesimlerine yayılması yönündeki çabamızı güçlendiriyor. "Askıda Kitap" kampanyası bünyesinde de, insanlar gittikleri cafelerde, aldıkları kitapları okuyup tekrar yelerine koymak suretiyle yeni bir boyut kampanyaya eklenmiş oldu. Amacımız peynir ekmek gibi, gündelik gıda ihtiyacı gibi insanların okuma ihtiyacı duymalarını sağlamak. Bu anlamda başlatmış olduğumuz kampanya büyük bir heyecan uyandırdı. Bütün halkımız bu kampanyanın farkına vardı. Özellikle insanların çocuklarının birbirleriyle tatlı bir rekabet içerisine girdikleri bu faaliyet sonucunda ulaştıkları düzeyi büyük bir memnuniyetle müşahede ettiklerini ve takip ettiklerini görüyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız