SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gıda İmal ve Satıcılarına Denetim

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:25:19
Gıda İmal ve Satıcılarına Denetim
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya’da, Ramazan ayı nedeniyle gıda denetimi yapılıp kurallara uymayanlar ikaz edildi. 
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin ile Gıda ve Yem Şube Müdürü Abdullah Demir’in başkanlığındaki gıda denetmeni ve veterinerler, market ve fırınlarda denetim yaptı.
 
Cevat Paşa Mahallesi’ndeki bir market ile Özalper Mahallesi’ndeki bir fırındaki denetimde, basın mensupları görüntü de aldı. Ani denetimlerde eksikler görevlilere iletildi.
 
Değişik sektörlerde üretim yapan ve satan işyerleri denetlenerek denetim tutanağı düzenlenirken, denetimlerle ilgili bilgi veren Ramazan Aytekin, ani olarak denetlenen işyerlerinde çok önemli bir sorunla karşılaşılmadığını dile getirerek, "Gerek üretim gerek satış yerlerindeki önceliğimiz temizliktir. Bu işletmelerin faaliyette bulunabilmesi için gerekli olan üretim izinlerinin olup olmadığını kontrol ediyoruz. Önemli olan halkımıza temiz ve sağlıklı güvenilir gıda sunmaktır. Sürekli olarak yapılan denetimlerimizi Ramazan ayı ve bayram öncesinde sıklaştırarak mesai mefhumu olmaksızın devam ettirmekteyiz. Her yıl üretim yapan ve satan işyerlerine yönelik yaklaşık 5 bin denetim yapmaktayız. Denetimlerimiz esnasında temiz ve sağlıklı gıda üreten ve satan işyeri sahiplerine de teşekkür ediyorum. İlk önceliğimiz aksaklıkların giderilmesi noktasında işyerlerini uyarmaktır. Aksaklıkların tekrarı olduğunda para cezası kesilmektedir. Uygunsuzluğun devam etmesi durumunda ise kapatma cezası uygulamaktayız. Halkımızdan da bu konuda duyarlılık bekliyor, herhangi bir olumsuzlukla karşılaştıkları taktirde "Alo 174" gıda hattını aramalarını ve şikayetlerini bildirmelerini istiyoruz" dedi.
 
Aytekin, bu yılın ilk 6 ayında 900 denetim yapıldığını, 169 gıdanın laboratuara gönderilip 66'sına ceza tutanağı düzenlendiğini de vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız