SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gıda Kursu Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:53:16
Gıda Kursu Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, teknik ve sağlık personellerine yönelik verilen Gıda Kontrol Eğitimi Bölge Kursu başladı.

Öğretmenevi’nde başlayan Gıda Kontrol Eğitimi Bölge Kursu’na, Gaziantep, Şırnak, Van, Adıyaman, Siirt, Malatya, Elazığ İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden 27 teknik ve sağlık personeli katılıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ile Gıda ve Yem Şube Müdür Vekili Hatice Berktaş’ın da katılımlarıyla başlayan eğitimde; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol talimatları doğrultusunda “Gıda Kontrol Eğitimi Kursu” veriliyor.

2 hafta sürecek kursta katılımcılara konu uzmanları tarafından, 5996 sayılı kanun ve bu kanuna dayalı olarak çıkarılan yönetmelikler, prosedürler, özel hijyen kuralları, temel HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) ve ön gereksinimleri konularında eğitim verilecek..

Eğimin açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi , “Gıda güvenliğinin sağlanması Bakanlığımızın en öncelikli konularından birisidir. İnsanların yaşamlarını idame ettirmeleri ancak sağlıklı bir gıda ile mümkündür. Dolayısı ile gıda ve yem güvenirliliğini sağlayarak, halkın güvenilir gıda tüketmesi bizim temel görevimizdir. 2 hafta süreyle devam edecek olan bu kursta, müdürlüğümüz konu uzmanları tarafından bilgilendirileceksiniz. Eğitimlerin ardından yapılacak olan ölçme ve değerlendirme sonucunda Gıda Kontrol Sertifikası almaya hak kazanacaksınız. Görev yaptığınız illerde mevzuata uygun olarak denetimlerinizi yaparak, tüketiciye güvenilir gıdayı en sağlıklı şekilde ulaştıracağınızdan hiç şüphem yok. Unutmamalıyız ki hepimiz aynı zamanda tüketiciyiz” dedi.

Daha sonra eğitimin içeriği ve programı katılımcılara anlatıldıktan sonra eğitime başlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız