SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gıda Malzemeleri Yola Çıktı

A- A+ PAYLAŞ

Afrika'da açlıkla mücadele eden insanlara gönderilecek gıda maddelerini taşıyan  2 TIR, Malatya'dan yola çıktı. Mersin limanına gidecek TIR'lar buradan Afrika'ya geçecek. Kimse Yok Mu Derneği'nin organizasyonu ile yapılan yardımlar kapsamında, geçen haftada bir TIR gönderilmişti.

Yardım kampanyası ile ilgili açıklama yapan Kimse Yok Mu Derneği Malatya Şubesi Başkanı Nami Güzeler, Afrika'ya yardımların bundan sonrada devam edeceğini söyledi. Giden TIR'larda 26 ton un, 25 tonda kuru gıda olduğunu belirten Güzeler, "Dernek olarak ikinci yardım konvoyumuzu gönderdik. Geçtiğimiz Cumartesi günü 28 ton un göndermiştik. İkinci yarım konvoyumuzda 26 ton un, 25 tonda kuru gıda yer alıyor. Bundan sonrada yardımlarımız devam edecek. Bu yardımlarda bize destek veren Seyfettin Taytay'a Bayram Eken'e Nevzat Diri'ye ve bağışta bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Tüm genel merkez yönetimi ve üyelerimiz Afrika'da bulunuyor. Alt yapımız hazır. Türk okullarıyla ortaklaşa çalışıyoruz. Türk Okulları 10 yıldır orada ve sahayı iyi tanıyorlar. Yardım malzemeleri gemiden iner inmez ilgililer tarafından alınıyor ve gerekli yerlere bizzat dağıtılıyor. Ayrıca Türk okulları 60 bin kişiye sıcak yemek çıkarıyor" diye konuştu.

MTSO YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından başlatılacak yardım kampanyasıyla, Somali'de açlıkla mücadele eden insanlara gıda malzemeleri gönderileceği öğrenildi.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Sadece Somali'de değil, Afrika'nın belli yerlerinde kuraklık yaşandı. Şu dönemde orada yaşananlar, insanlık aleminin bir ayıbı. Herkesin burası için çare üretmesi gerekiyor. Türkiye'nin böyle bir kampanya başlatmış olması, herkesi sevindirmiştir. TSO olarak, üst çatı kuruluşumuz olan TOBB ile Diyanet Vakfı'nın başlatmış olduğu kampanyaya katıldık. İlk aşamada TSO Meclis Üyelerinin desteği ile 50 bin TL para yardımında bulunmuştuk. Bunun gerisi gelecek. Bu rakamın 100 bin TL'nin üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Toptancılar Sitesi'nde bir depo ayarladık. Yardımları burada toplayacağız. Yaklaşık 40 bin ton gıda toplamayı amaçlıyoruz. 19 Ağustos Cuma günü 2 TIR’ı Mersin Limanına ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu duyarlılığı gösteren kardeşlerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız