SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Gıda Sektöründe Kontrolsuz Büyüme Riskli..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, kuş gribi tartışmalarından dolayı tavuk eti satışlarında büyük düşüş olduğunu belirterek, "Türkiye'de kuş gribi sıkıntısı yoktur" dedi. Gıda Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Cem Fidan da, açıkta gıda satışının toplumsal alışkanlıklar nedeniyle engellenemediği bildirdi.

Dünya Gıda Günü nedeniyle Tarım İl Müdürlüğü ve Malatya Belediyesi tarafından bir program düzenlendi. Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Ziraat Mühendisleri Odası Temsilcisi Fevzi Çiçek, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Abuzer Gögüs, Gıda Mühendisleri Odası Temsilcisi Cem Fidan ile birlikte davetliler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, bir hafta önce ülke gündeminde kuş gribi diye bir şeyin olmadığını hatırlattı. Güldal, "Bu hastalığın Uzakdoğu ülkeleri ve Balkanlar'da ufak tefek zararlara yol açtığını haberlerden dolayı biliyorduk. Ama bir haftadır ülkemizin gündemini kuş gribi meşgul ediyor. Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde bir çiftlikte sadece bir hindide kuş gribi virüsüne rastlanmıştır. Ama tavuk eti tüketerek proteinlerini sağlayan orta direk insanlarımız tavuk yemekten vazgeçmiştir" dedi. Güldal, kuş gribinden dolayı Türkiye'de bir sıkıntı olmadığını belirterek, "Birçok kişinin ekmeksiz kalacağı böyle bir konudan ekonomimizin etkilenmemesi lazım. Türkiye, Avrupa'ya beyaz et satacaktı" diye konuştu.

Toplantıda konuşan Gıda Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Cem Fidan da, Türkiye'de sadece gıda işletmelerinin küçük bir bölümünün dış dünya ile rekabet edebileceğini belirterek, gıda sektöründeki kontrolsüz büyümenin toplum için tehlikelere neden olabileceğini ileri sürdü.

Fidan, açıktan gıda satışının kanunen yasaklandığını aktararak, "Merdiven altlarında, halen yeterli denetimler yapıldığı halde gıda üretimi ve satışı yapılmaktadır. Açıktan gıda satışı toplumsal alışkanlıklardan dolayı engellenemiyor. Kontrolsüz ve sağlıksız gıda tüketiminin riski çok yüksek" dedi.

Toplantıya katılan vatandaşlara sağlıklı gıda tüketimi konularında Tarım İl Müdürlüğü uzmanlarınca bilgiler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız