SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onlar da İnşallah En Kısa Sürede Aramıza Katılacak"

0
Güncellendi - 2019-01-12 03:11:20
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor'un Teknik Direktörü Erol Bulut, "Hiçbir zaman Avrupa'dan ya da şampiyonluktan bahsetmedim, etmeyeceğim de çünkü zamanında ben 'ilk 10 içerisinde olmak istiyorum' dediğimde, herkes 'hocam daha iyisi olsun' dedi. Daha iyisi olursa daha iyi olur. Şimdi ilk 6 hedefini söylüyorum, bu 7 de, 8 de olabilir. Sonuçta gidişata bağlı, her zaman istediğini doğrultuda gitmeyebilir" dedi.

Spor Toto Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor'un teknik patronu Erol Bulut, Antalya'daki devre arası kamp çalışmaları, transferde takıma katılan ve takımdan ayrılan futbolcular, yapılması planlanan transferler, takımın hedefleri, ilk yarıdaki performansları ve ikinci yarıdaki beklentileriyle ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

Bulut, kamp çalışmalarının iyi geçtiğini ifade ederek, "İyi başladık. İlk kamp dönemimiz gibi sakatlıklarımız yok ama ilk dönem kampı gibi transferlerimiz gecikti, onun için üzüntülüyüz. İnşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde istediğimiz transferler bize katılır. İstediğimiz şekilde ilerlemeye çalışırız" dedi.

"TRANSFERLERİN EN KISA SÜREDE KATILMASINI BEKLİYORUZ"

Ligin ilk yarısıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bulut, şunları söyledi:

"Eksik her zaman var. Defans ve hücum anlamında eksikliklerimiz oluyor. Bunlar olacak ki şuan ki kamp dönemimizde bunları düzeltelim. Bizde onun üzerine çalışıyoruz. Biz, ilk yarıda defans anlamında çok güzel işler yaptık. Şuan ligimizde en iyi ikinci defansa sahip olan takımız. En az gol yiyen ikinci takımız, ikinci yarıda da bunu sürdürmeye devam edeceğiz. Hücum anlamında da herkes bizi ne kadar çok defans oynayan bir takım olarak görse de şuan attığımız 26 gol var. Ligde ilk yarı itibariyle de en çok gol atan beşinci takımız. O anlamda da kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Yeni gelecek takviyelerle, hücum anlamında yakaladığımız fırsatları daha iyi değerlendirmeye çalışacağız. Hücum anlamında yapacağımız 2-3 transfer daha var. Onlar inşallah en kısa sürede aramıza katılacak."

"ANADOLU TAKIMLARI ÜZERİNE KOYARAK GİDİYOR"

Bulut, Anadolu takımlarının performanslarına ilişkin, "İlk yarıda ilginç sonuçları biz ve diğer Anadolu takımları elde etti. Bu makasın daraldığını gösterir. Tabi İstanbul takımlarının o eski performansları olmasa da Anadolu takımları üzerine koyarak gidiyor. İyi transferler yapıyorlar. Buna direnç gösteriyorlar. İstanbul takımlarıyla ekonomi anlamında yarışamıyorlar, ellerinde olan bütçeyle en iyisini yapmaya çalışıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

"HÜCUM BÖLGESİNE 3 TRANSFER DÜŞÜNÜYORUZ"

Takımdan Sadık ile Boutaib'in ayrılmasına da değinen Bulut, "Futbol böyle; iyi olan, ön plana çıkan futbolculara talep gelir. Talep kulübün menfaatleri doğrultusundaysa, futbolcuya izin verirler ama onların yerine alınacak futbolcunun hazır olması gerekiyor. Bunları biz daha önceden bildiğimizden dolayı zaten hazırlıklarımızı ben ve ekibim yaptık. Transfer komitemiz ve yöneticilerimize 5-6 haftadan önce listemizi verdik. O hazırlığımızı yaptık. Yöneticilerimize kalan taraf, bu transferleri en kısa sürede gerçekleştirmek. Şuan Mustafa Akbaş, Robin Yalçın, Barış Alıcı ve Yiğithan Güven transferlerini gerçekleştirdik. Yiğithan şuan sakat, mart ortasında bize katılacak. Menisküs yırtığı vardı, ameliyat oldu. Onun bize katılması biraz uzun sürecek. Alacağımız 3 transfer daha var. Onları da hücum bölgesine düşünüyoruz. Bununla ilgili de yönetim çalışmalarını sürdürüyor. Transferde biraz geç kalındı. İstediğiniz her şey öyle gitmeyebiliyor. En kısa sürede takviyelerin yapılmasını umut ediyorum" diye konuştu.

"ROBİN YALÇIN'I İSTİYORDUM"

Bulut, yeni transferlerle ilgili, "Robin Yalçın ile geçen sene devre arasında da ilgilendim. Çaykur Rizespor ile sözleşmesi vardı. O zaman kendisiyle görüşüp gelmesini istemiştim. O zaman gerçekleşmedi, şimdi nasip oldu. Almanya'da oynadı, sonra Çaykur Rizespor'a transfer oldu, aramıza katıldı. Hem önlibero hem de ihtiyaç olduğunda stoper oynayabilen bir arkadaşımız. Mustafa Akbaş Trabzonspor'da oynadı. Sol stoper mevkiinde oynuyor. Çok ihtiyaç duyduğum sol bek pozisyonunda da zaman zaman oynayabilir" dedi.

"İKİNCİ YARIDA 7-8 HAFTA ZORLU GEÇECEK"

Sezon başında ilk 10 hedefini söylediğini ancak konum gereği ilk 6'nın içerisinde yer bulmak istediklerini dile getiren Bulut, "Şuanda averajla üçüncü sıradayız. Sezon başı hedefimizin ilk 10 olduğunu söyledim. Şuandaki konumumuz itibariyle ilk 6'nın içerisinde kendimize yer bulmak istiyoruz. Tabi bunu önümüzdeki süreç gösterecek. Ligin ikinci yarısında ilk 7-8 haftamız zor geçecek. Söylediğim gibi ön bölgeye 3 takviye geldiğinde, onların uyum süreci, bizim diğer futbolcularımızın gidişatı bize 7 haftadan sonra nerede seyredeceğimizi daha net göstermiş olacak" dedi.

"VİDAR TRANSFERİ GERÇEKLEŞMEYECEK, MAVİS'İ İSTEMEDİM"

Bulut, medyada sıkça adları geçen Vidar ve Mavis ile ilgili, "Vidar ile ilgilendik. Ama şuan kapandı çünkü o transfer gerçekleşmeyecek gibi gözüküyor. Mavis bana soruldu ama benim istediğim doğrultuda, o düzeyde bize şuan istediğim şekilde katkı yapacağını düşünmediğimden dolayı o da arka plana atılmış oldu. Onun önünde görüştüğümüz ve bize daha etkili olabilecek başka arkadaşlar var. Onlarla ilgili yönetimimiz girişimlerini sürdürüyor" açıklamasında bulundu.

"VAR OLMASAYDI, SIRALAMA FARKLI OLABİLİRDİ"

Bulut, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de uygulanmaya başlayan VAR sistemiyle ilgili şunları söyledi:

"VAR sistemi genel olarak baktığımızda evet Anadolu takımlarına yaradı. Hakemlerimiz daha adaletli kararlar vermeye çalışıyor. Hemen çaldığı düdükle bu sonuçlanmıyor, gidip izleme imkanı oluyor, ondan sonra karar değiştirebiliyorlar. Biz, bu sezon ligin ilk haftasında Göztepe'ye karşı bunu yaşadık. Mina'nın golü, rakibe verilen kırmızı kart ve iptal olan bir gol vardı. Daha adaletli bir lig oluyor. VAR olmasaydı, şuan sıralama çok farklı olabilirdi. Ama VAR sistemiyle ilgilide zaman zaman hatalar yapılabiliyor. Sistem daha yeni, biz uyum sağlamaya çalışıyoruz, hakemlerimizde aynı şekilde. Herkes bu alışma sürecinin içerisinde yer alıyor. Önümüzdeki yıllarda bunun daha iyi olacağını düşünüyorum."

"HEDEF İLK 6 AMA BU 7, 8 OLUR, 3 OLUR"

Bulut, 'Anadolu'dan şampiyon çıkar mı?' sorusuna, "Biz adımlarımızı tek tek atalım. Bence bu daha iyi olur. Hiçbir zaman Avrupa'dan ya da şampiyonluktan bahsetmedim, etmeyeceğim de çünkü zamanında ben 'ilk 10 içerisinde olmak istiyorum' dediğimde, herkes 'hocam daha iyisi olsun' dedi. Daha iyisi olursa daha iyi olur. Şimdi ilk 6 hedefini söylüyorum, bu 7'de, 8'de olabilir. Sonuçta gidişata bağlı, her zaman istediğini doğrultuda gitmeyebilir. Çünkü yeni gelen futbolcuların adaptasyonu, uyum süreci uzun sürebiliyor. Rakipler size daha farklı hazırlanacaklar çünkü oynadığınız futbolu biliyorlar. Maçlar daha kontrollü geçecek. O yüzden ilk 6 içerisinde olmak istiyoruz ama bu 6, 3, 7, 8 olur" cevabını verdi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda gidebilecekleri yere kadar gitmek istediklerini kaydeden Bulut, "Finalse final. Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. İnşallah final olur. Önümüzdeki süreçte kupa maçlarına yedek ağırlıklı çıkacağım. Ondan sonraki sürece de bakacağız" dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Doğan (5 yıl önce)
    Sayın Kernekli Ali bey yorumlarınız çok ilginç
    0
    0
    Yanıtla
  • Dayı (5 yıl önce)
    Hocam senden fernando torresi istiyoz
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Yiğithanın durumu çok komik.mart ayının ortasında katılacakmış.yani neredeyse sezon bitiyor ve o zamanda maç eksiğinden dolayı oynaması imkansız.Hoca herhalde Mavis in videolarını izlememiş,kafadan konuşuyor.velhasıl ikinci yarı inşallah bir çöküşle karşılaşmayız!
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli ali saçma sapan yorumların insanı güldürmekten başka bişeye yaramaz
    0
    0
    Yanıtla