SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gideceği Gün İptal Etmiş

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:31:36
Gideceği Gün İptal Etmiş
A- A+ PAYLAŞ

Eski Vali Ulvi Saran’ın, giderayak Doğanşehir Reşadiye’de kendi döneminde yapılan mera kiralanma ihalesini iptal ettiği ortaya çıktı

KÖYLÜLERİN EYLEMİ SES GETİRMİŞ!

Malatya Eski Valisi Ulvi Saran’ın, Doğanşehir’e bağlı Reşadiye Köyü sınırları içinde bulunan yaklaşık 300 dönüm meranın 25 yıllığına kiraya verilmesi işlemini, Malatya’dan ayrılacağı günlerde iptal ettiği öğrenildi.

Reşadiye Köyü sınırları içindeki meraların kiraya verilmesinden sonra hem yakın akrabalar arasında silahlı kavgalar yaşanmış hem de Reşadiye Köylüleri hayvancılık yapamaz duruma geldiklerini belirterek Malatya-Adıyaman Karayolunu trafiğe kapatan bir eylem yapmışlardı. 

FİRMA VALİLİĞİ MAHKEMEYE VERDİ

Türkiye’de devasa ve stratejik nitelikteki ihaleler bile canlı yayınlanırken, Malatya’da hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin içeri bile alınmadığı mera ihaleleri, başta hayvan yetiştiricileri olmak üzere Malatya kamuoyunun tepkisini çekmiş ve büyük tartışmalar yaşamıştı. İşte bu çok tartışılan ihalelerden biri de 11 Mayıs 2012 tarihinde Reşadiye Köyü sınırları içindeki 300 dönüm mera alanının kiraya verilmesiydi. İhale ile birlikte hem 4 kişinin yaralandığı akrabalar arası silahlı kavgaların yaşanmasına hem de köylülerin şehirlerarası karayolunu kapatan eylemlerine sahne olmuştu. 

Eski Vali Ulvi Saran, Malatya’daki görev süresinin son gününde toplumsal gerginliğin ve üzücü sosyal olayların yaşanacağı gerekçesiyle Reşadiye’de meraların kiraya verilmesi ihalesini iptal ettiği öğrenildi.  İhaleyi alan firmanın ise ihale sonrası meralara yaptığı yatırımın kendisine ödenmesini talep ederek, ihalenin iptalini yargıya taşıdığı ve yargı sürecinin devam ettiği kaydedildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız