SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Giden Kendi Gitti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:45:42
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'la ilgili, ''Hiçbir insanı bu davadan atmamış, ihraç etmemiştir. Giden herkes, kendi gitmiştir'' dedi. 

Karaman, partisinin Malatya Merkez İlçe Başkanlığı'nın eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ölümünün 2. yılı dolayısıyla Yeni Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği ''Erbakan ve Yeni Bir Dünya'' adlı konferansta, Erbakan'ın intikam duygusuna sahip olmadığını söyledi. 

Affedici bir kişi olan Erbakan'ın hataları görmesine karşın insanın yüzüne vurmadığını belirten Karaman, ''Hiçbir insanı bu davadan atmamış, ihraç etmemiştir. Giden herkes, kendi gitmiştir. Bunun örnekleri var'' diye konuştu. 

Necmettin Erbakan'ın 28 Şubat sürecinde çok sıkıntı çekmesine karşın bu süreci gerçekleştirenlere karşı intikam beslemediğine dikkati çeken Karaman, ''Bir gün kendisine, '28 Şubatçıların cezalandırılmasını istiyor musunuz-' diye sordular. 'Hayır' dedi. 'Cezalandırılmalarını istemiyorum, eğitilmelerini istiyorum. Çünkü onlar bizim ne yapmak istediğimizi bilmiyorlardı' dedi. Hocamız ve arkadaşları kapatılan partilerine rağmen 'Artık bize bu ülkede hizmet ettirmiyorlar' diye köşelerine çekilmediler. 5 . partilerini kurdular'' ifadelerini kullandı. 

Karaman, Erbakan'ın ülkesini ve milletini seven, Hak'kın rızası için çalışan bir lider olduğunu anlatarak, şunları kaydetti: 

''Erbakan, kendisine bağlı olanları korudu. Partisi kapatıldığı zaman, 'Erbakan'ın partisinin 5 milyon kayıtlı üyesi var. Çıkar bir konuşma yapar. Bunların hepsi sokaklara dökülür. Eylemler yapar. Biz de bunları yakalar, idam eder, öldürürüz' diye planlar yapılmıştı bu ülkede. İsimler yazılmıştı. Ama o büyük lider televizyonlarda bir konuşma yaptı. 'Ey milli görüşçüler. Bu milli görüş tarihinde ufak bir hadisedir. Okyanusta bir zerredir. Sakın provokasyonlara kapılıp eylemler yapmayın. Şuna inanın ki bu davamız daha da büyüyecek. Milli görüş Türkiye'de değil, bütün dünyada hakim olacak inşallah' demişti. Ve bir tane insanın burnu kanamadan o süreç geçirildi.'' 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız