SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Giden Mal Olsun"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:36:05
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, geçtiğimiz hafta sonunda depremin meydana geldiği Hekimhan ilçesini ziyaret etti.

Geçtiğimiz hafta Pazar günü 5.1 şiddetinde meydana gelen ve can kaybının oluşmadığı deprem sonrası Hekimhan ilçesinde inceleme ziyaretleri sürüyor. Büyük maddi hasarın meydana geldiği Hekimhan ilçesine giden AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Dursunlu, Yayladamı, Güzelyayla, Sarıkız ve Söğüt mahallelerinde incelemede bulundu. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Şahin, vatandaşların bir ihtiyacının olup olmadığını da sordu.

Şahin, AFAD Müdürü Hamza Demiralp, AKP ilçe başkanı Adil Ağcan, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Nebi Yiğit, il yönetim kurulu üyeleri Muharrem Çamurlu ve Battal Tuncel ile birlikte gerçekleştirdiği incelemenin ardından depremde hasar gören evleri ve AFAD’ın kuruduğu çadırları da gezdi. Hekimhan Kaymakamı Tunahan Efendioğlu 'nu ziyaret eden Şahin, deprem bölgesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Deprem sonrası en büyük tesellinin can kaybı yaşanmaması olduğunu vurgulayan Şahin, “Giden mal olsun, mal yerine gelir ama can gelmez. Sizlerin burada sıkıntı içerisinde olduğunuzu biliyoruz. Evleriniz yıkıldı, mallarınız zarar gördü.İnşallah bizler bir an önce sizleri bu sıkıntıdan kurtarmanın gayreti içinde olacağız. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirirse sorunlar çözülmüş olur” diye konuştu.

AFAD ekiplerinin deprem sonrası bölgeye kışa uygun çadırlar kurduğunu ve en kısa sürede 30 adet konteyner evin de bölgeye kurulacağını belirten Şahin, “10 konteyner ev bu gün gelecek 20’si de hemen ardından gelecek. Vatandaşlarımız hiç bir zaman için yalnızlık hissetmesinler anında devletin bütün imkanları onların yanında oldu, yine olacak. Arkadaşlar çalışıyorlar en kısa sürede bir durum tespiti yapılıp atılması gereken adımlar atılacak. Zaten şu anda kışa uygun çadırlarımız var, bir de konteynerler gönderilirse ilk adımı atmış olacağız” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız