SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gidenin Geri Dönüp Bakmadığı İlçe'

A- A+ PAYLAŞ

5. Arguvan Türkü Festivali yapıldı. Açılış töreninde konuşan ilçe belediye başkanı Mehmet Kızılay’ın sitemkar konuşmasının yanı sıra, yapılan konuşmalarda dostluk ve kardeşlik mesajları verildi.

28- 29 Temmuz tarihlerindeki festivalin açılış töreni, Cumartesi akşamı 19.00'dan itibaren ilçe meydanında yapıldı.

Anıta çelenk sunulması ve saygı duruşunun ardından gerçekleştirilen törene; Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, İhsan Koca ve Mehmet Şahin, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Arguvan Kaymakamı Cevdet Atay, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, CHP İl Başkanı Hacı Demirhan ile diğer bazı kurum ve kuruluş temsilcisi, konuklar ve vatandaşlar katıldılar.

Törende ilk konuşmayı yapan Arguvan Vakfı Başkanı Merdan Ercan, “Festivali, yaratma gayreti içerisinde olanları cesaretlendirmek amacıyla gelecek kuşaklara özüne uygun aktarabilmede bir araç olarak düşünüyoruz.”dedi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızılay da, “Yöre insanlarının dayanışmasını, yardımlaşmasını, dostluğun, barışın, kardeşliğin, sevginin, sevdanın, acının, ayrılığın ve yaşamımıza ait her şeyimizin ifadesi olan türkülerimize sahip çıkmayı amaçlayan bir ilçedir Arguvan. Ezilmişlik ve sevda türkülerinin ana yurdu olan, devlet yatırımlarının çoğunlukta olduğu, herkesin lafta çok sevdiği, gidenlerin geri dönüp bakmadığı, gelenlerin çok şey beklediği, türkülerle ağlayıp türkülerle gülen duygulu insanların yaşadığı bir ilçedir Arguvan.”diye konuştu ve festival organizasyonu ile ilgili desteksizlikten yakındı.

İlçe Kaymakamı Cevdet Atay ise, “Türkülerimiz birlik ve beraberliğimizin tesisidir. Asırlarca bu topraklarda yaşayanlar aynı türkülerle sevinir, aynı türkülerle üzülürler.”dedi.

AKP Milletvekili Öznur Çalık da, “Türkü sevgiyi, kardeşliği, hoşgörüyü hatırlatıyor bize. Bugün çok heyecanlıyım. Bu heyecanımın en önemli sebebi milletvekili sıfatıyla ilk kez siz Arguvanlılara hitabediyorum. Hoşgörünün ve sevginin olduğu Arguvan’a gelmekten çok büyük memnuniyet duyuyorum.”şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, “Arguvan kültüründeki sevgi, dostluk bizim ortak değerimizdir. Bu ilçeyi biz çok seviyoruz, herkesin mutlu ve huzurlu olmasını istiyoruz.”dedi.

Vali Daşöz ise, şunları söyledi:

“Buraya ne zaman gelsek özel bir geldiğimizin farkındayız. Arguvan Türk halk kültüründe, türkü yaşamımızda, Türk folklorunda çok özel, müstesna yeri olan bir beldemiz. Gerçekten Arguvan’ı görmemiş olsa bile insanlar, Arguvan’ın türkülerini herkes bilir, söyler ve dinlemekten de büyük bir mutluluk duyar.”

Konuşmaların ardından konser programı gerçekleştirildi.

Pazar günü de köy gezisinin ardından Arakil Köyünde “Medyanın Halk Kültürüne Etkisi” konulu bir panel gerçekleştirildi.

Pazar gecesi konserleriyle festivale son nokta konuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız