SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Giderayak Yıktılar!

A- A+ PAYLAŞ

Görev süresinin bitmesine 2 ay kalan Belediye Başkanı Cemal Akın'ın son icraatı, "Kent Müzesi"ne dönüştürülmesi istenen 71 yıllık belediye binasını gece yıkmaya kalkışmak oldu. Hiç kimsenin hatta bazı belediye yetkililerinin bile bilgi sahibi olmadığı "korsan" yıkım girişimi, AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın ve Vali Halil İbrahim Daşöz'ün girişimleriyle dün gece itibariyle durduruldu.

Ancak, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın talimatı ile gece saat 05.00'de 2 ayrı iş makinesi çalıştırılarak yıkım gerçekleşti...

Ekipler, tuğla ile yapılmış olan eski binayı, kısa bir sürede kullanılmaz hale getirdi. Zamanlamadan dolayı, sokakta kimsenin olmaması sebebiyle yıkıma tepki gösterilmedi.

GİDERAYAK!..
Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, "giderayak" daha tam olarak büro malzemeleri bile taşınmamış olan binayı yıkma girişimi, "oldubittiye getirme" olarak nitelendirildi. Bazı pencereleri de sökülen binadan bir yandan malzeme taşınırken, bir yandan iş makinelerinin yıkıma girişmesinin son anda engellenmesi çabaları çevrede toplanan vatandaşlarca da merakla izlendi.

Akın'dan sonra gelecek belediye başkanının durumu değerlendirmesinin daha doğru olacağı belirtilirken, mevcut belediye başkanının bu kararı gelecek başkana bırakmayıp, bir gece operasyonuyla gelecek başkanlara belki de çok tartışılacak, daha önce üzerinde konuşulmamış bir konuyu "acil sorun haline dönüştürme" çabaları tepkiye yolaçtı.

GEREKÇE BİR SÖYLENTİ..
Belediye Başkanı Akın'ın, belediye binasını "alelacele" yıkma girişiminin gerisinde, bazı söylentilerin yattığı, Akın'ın da kendisinin adaylığını engelleyen siyasilerle ilgili bu söylentiye dayanarak, onlarla hesaplaşma adına binayı yıkmaya kalkıştığı konuşuluyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız