SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Giderek İlgi Artıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ile Kurumlar arasında yapılan İl Proje Tabanlı Beceri Yarışmasının altıncısı başladı.

Atatürk Kız Lisesi Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmaya 5 grupta 49 proje katıldı. Öğrenciler yaptıkları projeleri, jüri huzurunda sunum yaparak, tanıtacaklar. Birinci olan Van'da yapılacak olan bölge şampiyonasına katılacak.

Konuyla ilgili bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Bu yarışmalar Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından öğrencilerimizin mesleki alanda gelişimlerini sağlamak, teknik konulara adaptasyonlarını geliştirmek çok önem arz ediyor. Son yıllarda gittikçe artan bir ilgiyle ve ortaya çıkarılan güzel projelerle, beceri tabanlı bu yarışmalar, gittikçe artıyor. Ve biz inanıyoruz ki, yıl içerisinde öğrencilerimizin yaptığı bu çalışmalar, komisyonca değerlendirilecek. Ödüle layık görülen 5 proje, ilimizin de ayrıca bölge olması nedeniyle burada değerlendirilmeyip, Van'daki bölge yarışmalarına katılacak" dedi.

Amaçlarının mesleki eğitimi geliştirmek olduğunu kaydeden Bulut, "İlimizde mesleki eğitimle ilgili ciddi gelişmeler var. Şuan ortaöğretim kurumlarına devam eden 50 bin civarındaki öğrencimizin 17 bin 500'ü mesleki eğitime devam ediyor. Buda yaklaşık yüzde 35 oluyor. Yeterli bulmuyoruz. Ancak fiziki alt yapı noktasında sıkıntı yaşama noktasına geldik. Önümüzdeki yıllarda en az ilimizin nüfusu da gözetildiğinde yüz bin nüfusa bir mesleki teknik ve eğitim okulu olacak şekilde bakanlığımızın düşüncesi var" diye konuştu.

Bulut'un konuşmasının ardından proje tabanlı beceri yarışmasına katılan projelerin sunumları gerçekleştirildi. Projeleri yapan okullar, İnönü Üniversitesi Akademisyenlerinden oluşan jüriye projeler hakkında sunum yaparak, bilgiler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız