SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Giderlerse Dönmezler.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:56:33
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) üyeleri, basınla istişare toplantısında buluştu. 

Akkoza Otel'deki toplantıya, MAKİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Erşan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ile gazeteciler katıldı. 

Erşan, burada yaptığı konuşmada, ildeki nitelikli elemanların göç ettiğini belirterek, vasıflı ve eğitim seviyesi yüksek personele ihtiyaç olduğunu vurguladı. Teşvik Yasası uygulamalarının 31 Aralık'ta sona ermesinin Malatyalı sanayicileri büyük sıkıntıya sokacağını ifade eden Erşan, milletvekillerinin bir araya gelerek teşvik süresinin uzatılması için çalışma yapmasını istedi. 

Yeni Teşvik Yasası nedeniyle Malatya'ya fabrika açmak isteyen firmaların başka şehirlere yatırımlarını kaydırdıklarını kaydeden Erşan, ''Türlü zorluklarla Malatya'ya gelen firmalar bir daha giderlerse Malatya'ya geri dönmelerini sağlamak mümkün olmaz. Bu nedenle 5084 sayılı teşvik süresinin uzatılmasını istiyoruz. Yasanın sona ermesiyle Malatya'nın ekonomisi ciddi anlamda zarar görecek'' dedi. 

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman da Teşvik Kanunu'nun pek çok avantajları bulunduğunu belirterek, işçilerin SGK payını devletin yatırması uygulamasının 31 Aralık itibariyle sona ereceğini bunun da tekstil sektörü başta olmak üzere pek çok işvereni sıkıntıya düşüreceğini söyledi. 

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız