SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Giderse Irak Gibi Oluruz'

A- A+ PAYLAŞ

Libya hükümeti, siyasi reform fikrine açık olduklarını ancak, ülkenin Irak ya da Somali gibi olmaması için Muammer Kaddafi'nin iktidarda kalması gerektiğini savundu.

Libya hükümet sözcüsü Musa İbrahim, hükümetin reformlar yapılmasını müzakere etmeye; seçim, referandum gibi her türlü çözüme açık olduğunu söyledi. Ancak Kaddafi'nin bir simge, ülke için bir emniyet supapı ya da sigorta niteliğinde olduğunu vurgulayan sözcü bu nedenle Libya liderinin istifa etmesinin söz konusu olmadığı görüşünü yineledi.

İbrahim "Pek çok Libyalı sürece onun öncülük etmesini istiyor. Çünkü o olmazsa, Irak'ta olanların, Somali'de olanların, Afganistan'da olanların burada da olacağından korkuyorlar." dedi. İbrahim batının Libya'ya "ya liderinizden, ya sisteminizden ya da rejimden vazgeçersiniz" demeye hakkı olmadığını savundu.

KADDAFİ TARAFTARLARINI SELAMLADI

Libya'da isyancı ve hükümet güçleri arasındaki çatışmalar sürerken devlet televizyonu Libya lideri, Muammer Kaddafi'yi Trablus'taki karargahında bir jipten taraftarlarını selamlarken gösteren canlı görüntüler yayınladı.

Krize çözüm aramak üzere Türkiye'de ve öncesinde Yunanistan'da temaslarda bulunan Kaddafi'nin özel elçisi Abdul-Ati al-Ubeydi ise diplomasi turuna bugün Malta'da devam ediyor.

SEYFÜLİSLAM KADDAFİ: KUSA YAŞLI VE HASTA

BBC'ye konuşan Kaddafi'nin küçük oğlu Seyfülislam Kaddafi, Dışişleri Bakanı Musa Kusa'nın geçen hafta Londra'ya gidişini ne kendisinin ne de babasının ihanet olarak gördüğünü söyledi.

"Musa Kusa yaşlı , hasta bir kişi, tedaviye ihtiyacı olduğu için Londra'ya gitti" diyen Seyfülislam Kaddafi, "dokunulmazlık sağlanmazsa tabii ben de her türlü saçma şeyi söylemek zorunda kalırım" diye konuştu.

İskoçya polisi Kusa'yı 1988'de bir yolcu uçağının Lockerbie kasabasına düşürülmesi konusunda sorgulamaya hazırlanıyor. Seyfülislam Kaddafi ise zaten bu konuda yetkililerin bilmediği hiç bir şey olmadığını söyledi. Kusa o dönem istihbarat servisinin başındaydı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız