SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gidişattan Kaygılıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:30:02
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, son günlerde Doğu kökenli vatandaşların saldırılara maruz kaldıklarını, bu saldırıların polisin gözetiminde yapıldığını iddia etti. 

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, CHP PM Üyesi Fevzi Gümüş, Alevi Bektaşi Federasyonları Genel Başkanı Baki Düzgün, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Galip Kaplan Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez ile birlikte TBMM’de düzenlediği basın toplantısında son günlerde ülke genelinde yaşanan olaylara dikkat çekerek, yaşanan olayların sonlandırılması gerektiğinin altını çizdi.

“12 Eylül’e 2 gün kala sanki 35 yıl öncesine dönmüş gibiyiz” açıklamasında bulunan Veli Ağbaba, ülkenin yaşanmaz hale geldiğini kaydederek, “Sokağa çıkma yasakları, olağan üstü hal ilanları yoğun biçimde uygulanıyor. Halkın can ve mal güvenliği sağlanamamakta. Doğu’da PKK, Batı’da Osmanlı Ocakları denilen AKP yandaşları tarafından otobüsler durdurulmakta, sivil insanlara saldırılmaktadır. Doğu kökenli vatandaşlara ait işyerleri yakılmakta, siyasi parti birimleri saldırıya uğramaktadır. Sırf rengi esmer diye birçok insanımız korku içinde sokağa çıkamamaktadır. Bu durumlar karşısında devlet yok hükmünde, güvenlik güçleri seyirce kalmaktadır. Acilen bu saldırılan önlenmelidir. Maalesef birçok saldırı polisin gözetiminde ve ön açmasıyla yapılmaktadır” dedi.

Çözüm sürecine ilişkin sürecin adresinin Meclis olduğunu CHP olarak gündeme getirdiklerinin altını çizen ve parti olarak açıkladıkları 19 maddelik çözüm önerisinin hükümet tarafından ciddiye alınmadığını kaydeden Ağbaba, “Kürt sorunu Türkiye’nin önündeki çözülmesi gereken en önemli sorundur. Bu sorun tek başına AKP ve PKK’ya bırakılmayacak kadar önemli bir sorundur. Gelinen noktada 400 milletvekili verilmediği için saray sakini Türkiye’deki demokratik bütün kuruluşlara saldırmaktadır. Kendisi gibi düşünmeyen, kendisi gibi manşet atmayan basın kurumlarına Hürriyet aracılığı ile ayar vermeye çalışmaktadır. Bir tarafta 10’ar 10’ar asker ve polis şehit edilmekte, kan akmaya devam etmektedir Herkesin sorumluluk alarak bu kanın durması için çaba göstermesi gerekmektedir” diye konuştu.

“ALEVİ TOPLUMU BU SAVAŞIN İÇİNE ÇEKİLMEYE ÇALIŞIYOR”

Kürtlerin ve Alevilerin yaşadığı mahallelere polis gözetiminde 8 gündür operasyonlar yapıldığını kaydeden Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün, “Biz Alevi kurumları olarak bu gidişattan kaygılıyız. Bu gidişatın durdurulması gerekiyor. Bu süreçte sarayda oturan zat bu gidişattan nemalanıyor, kendi iktidarını korumak adına ülkeyi felakete sürüklüyor. Cizre’de bir abluka var. Bu ülkeye barış gelmeli, insanlar kardeşçe yaşayabilirler. Bu gelişmeleri biz 12 Eylül’den biliyoruz, bu tamamen bir darbe hazırlığıdır. Biz bu ülkede barışın gelmesini istiyoruz, bunun için çalışacağız. Cizre girişinde bakanlar ve milletvekilleri bekletiliyor. Artık insanları öldürmekten vazgeçilmeli. Alevi olarak bizim mahallelerimize saldırılar yapılıyor, Alevi toplumu bu savaşın içine çekilmeye çalışıyor. Biz de bu kavganın içine girmemek için de elimizden geleni yapıyoruz. Toplumu yönetenlerin bu konuda sorumluluk sahibi olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız