SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Giriş Vitrini Oluşturacak"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:34:21
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi’nin, Beylerderesi vadi, taşkın koruma tesisi ve Bostanbaşı Kanal Projesi üzerinde çalışmalar başlattı. 

Devlet Su İşleri (DSİ) Malatya Şube Müdürü Kenan Karabulut, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı makamında ziyaret etti. Geçen hafta içerisinde DSi 9 Bölge Müdürü Okan Bal ile bir görüşme yapan Başkan Polat, Beylerderesi Vadi Projesi, Gündüzbey - Yeşilyurt ve tarihi tren yolu arası taşkın koruma ve Bostanbaşı Kanal projesi ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

BEYLERDERESİ VADİ PROJESİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Beylerderesi vadi projesi lokasyon olarak şehrin batı girişinde bulunan bu alan, kent için farklı bir giriş vitrini oluşturacaktır. Beylerderesine yapılması planlanan vadi projesinin etrafına vatandaşlarımızın rahat bir şekilde rekreatif alan ihtiyacını karşılayacak, sosyalleşme alanını artıracak ve kentin yeşil dokusuyla bütünleşecek bir proje olacaktır. Şehir merkezine yaklaşık 13 km uzaklıkta ve ana ulaşım aksında bulunan Beylerderesi vatandaşlarımızın kolay ulaşacağı bir mesafededir. Projenin içerisinde düşünülen küçük ölçekli su göleti düşünülmektedir. Beylerderesi vadi projesiyle kent merkezindeki vatandaşlarımızın doğa ile buluşması sağlanırken, bir miktarda olsa şehrin gürültüsünden ve yoğunluğundan uzaklaşması amaçlanmaktadır” dedi.

Polat, Projeler hakkında şunları söyledi:

TAŞKIN KORUMA TESİSİ

"Gündüzbey - Yeşilyurt ve tarihi tren yolu arası taşkın koruma tesisi yapımı projesinde bu alan DSİ, MASKİ, İller Bankası ve Yeşilyurt Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecektir. Bu alanlarda yürüyüş alanları, pergoleler, oturma gurupları yer alacaktır.

BOSTANBAŞI KANAL PROJESİ

DSİ ve Büyükşehir'den alanın devri noktasında çalışmalar başlatıldı. Makro Marketin karşısındaki kanalda başlayacak proje 4.3 km uzunluğunda olacak. Proje çalışması tamamlandı, gerekli izin ve yazışmalar neticesinde çalışmalar başlatılacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız