SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Girişimci Eğitimi' İçin Seçme Yapıldı

0
Güncellendi - 2016-02-09 16:58:42
'Girişimci Eğitimi' İçin Seçme Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

  • 200 kişilik Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programına 1.961 kişi başvurdu.

Battalgazi Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenecek olan 50’si engelli olmak üzere toplam 200 kişilik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin imza protokolü ve seçmeleri gerçekleştirildi. Seçmeler için 1.961 başvuru yapıldı.

Battalgazi Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenecek olan 50’si engelli olmak üzere toplam 200 kişilik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin imza protokolü ve seçmeleri, Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Programa, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İŞKUR Müdürü Vahap Toman, KOSGEB Malatya Hizmet Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Ömer Erdoğan ve İŞKUR yetkililerinin yanı sıra Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi için başvuruda bulunanlar katıldı.

c4Burada konuşan İŞKUR Müdürü Vahap Toman,  Girişimcilik Eğitimleri’nin önemine dikkat çekerek, “Ciddi bir bütçe ayrılıyor. Kurs ve diğer unsurlar için. Arkadaşlarımıza yardımcı oluyoruz ama kursu bitirdikten sonra kuruma gelip sertifikasını almayan yüzlerce insan var. Bu demek oluyor ki arkadaşlarımız çok ilgili değil. İnşallah sizlerde öyle olmazsınız. İşinizi kurma yönünde bir eğiliminiz olur. Bizimde size katkımız olur. Arkadaşlarımız bu ön elemeden sonra 200’ü bu ayda başlatmak üzere plan kapsamına alacağız. Başkan beyle görüşmelerimiz olumlu sonuçlanırsa bir 200 kişiyi daha alacağız. 400 kişi Battalgazi, 100 kişi Yeşilyurt Belediyesi ile yapacağız. Kimseyi mağdur etmemeye çalışacağız” dedi.

KOSGEB Malatya Hizmet Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Ömer Erdoğan ise, “Engelliler için 50 tane Battalgazi Belediyesi, 25 tane de Yeşilyurt Belediyesi için projemiz var. Toplam planladığımız 300 kişi var. Ama yoğunluğu gördük. Önümüzdeki süreçte Haziran ayından sonra belki 200 kişi daha planlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

c2Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, devletin ve hükümetin iş kurmak isteyen girişimcilere önemli fırsatlar sunduğuna dikkat çekerek, “Hükümetimizin aldığı kararla birlikte 100 bini krediyi esas olmak üzere, 50 bini hibe toplam 150 bin yeni iş kuran kişilere bir imkan tanımış. Sizlerde bu imkanlardan faydalanmak üzere burada bulunuyorsunuz. Bu imkanlardan yararlanmak için geldiğiniz her kurs için 20 lira sizlere ödenecektir. Gerekirse bu konuda talepte bulunacak arkadaşların taleplerini yerine getirmek üzere ortak bir çalışma yapalım. Tüm arkadaşlarımız müteşebbis olmak niyetinde iseler, onlara bu imkanı sağlamak noktasında gerek İŞKUR, gerek belediyemiz olmak üzere, gerekse KOSGEB’le ortaklaşa bir çalışmaya girerek sizleri boşta bırakmayalım. Bu eğitimin sizlere ve kuracağınız işyerlerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Allah sizleri utandırmasın” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 50’si engelli olmak üzere toplam 200 kişilik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin imza protokolü ve seçmeleri gerçekleştirildi.

Bülten

c3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • feyzi (8 yıl önce)
    Battalgazı basta olmak üzere,büyükşehir içinde büyük kapasıtelı konferans,kongre kültür merkezleri ne ihtiyaç varrr.. .200 kişi kişilik girişimci kurs eğitimi alacak,2000 kişi başvuruyor.kurs bitince sertifikalarınıda almıyor bir çoğu.DÜŞÜNDÜRÜCÜÜÜ
    0
    0
    Yanıtla