SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Girişimci Eğitimi Tamamlandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:30:27
Girişimci Eğitimi Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediyesi ile KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan girişimciler için sertifika töreni düzenlendi. 

Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki, eğitimci Mehmet Yılmaz ve girişimciler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki, girişimciliğin önemine dikkat çekerek, “Girişimci dışında kalan tüm faktörler kiralanabilir ya da satılabilir. Kiralanmayan ya da satılmayan tek faktör girişimci faktörüdür. Ekonomide girişimciliğin vazgeçilmez olmasının tek sebebi de budur. Girişimciler başkalarının baktığı ama göremediği fırsatları gören, bunları iş fırsatına dönüştürebilen beceriye sahip kişilerdir. Ekonominin büyümesi ve gelişmesinin olmazsa olmazlarıdır. Bir ülkeyi insan vücuduna benzetecek olursak, girişimciler kalpten pompalanan kılcal damarlar gibidirler ve ülke ekonomisi için çok değerlidirler” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, yeni dönemde Battalgazi Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile 180 kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini belirterek, “Eğitimin verimliliği anlamında önemli bir eğitim formasyonundan geçmiş oluyorsunuz. İnanıyorum ki aldığınız eğitim sonrası sizin ve çocuklarınızın geleceğe hazırlanması konusunda, onların iaşesinin temini noktasında güzel işler yapacaksınız. Sizlere verilen bu eğitimin temel amacı, özellikle serbest teşebbüs konusunda sizlerin cesaretini artırdığı gibi, bilgi ve görgülerini de artıracak. Bunun yanında KOSGEB'in size sunacağı 70 bin TL faizsiz kredi ve 30 bin TL hibe ile birlikte 100 bin TL işletme kredisi ile işyerleri kurabileceksiniz. Bu da önemli bir kaynaktır. Sizlerin bilgi, becerilerinizi eklediğiniz zaman verimliliği ve kendi geleceğinizi idame ettirme ve temin etme konusun da bir sorun yaşamayacağınıza inanıyorum. Sizlere başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 59 girişimciye sertifikaları, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki tarafından verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız