SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Girişimci Kadınlara Sertifika

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu tarafından hazırlanan ve 24 ilde kadınların iş dünyasında girişimci olmalarını sağlamayı amaçlayan Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi Malatya'da tamamlandı.

Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi'nin sona ermesi nedeniyle Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde bir tören düzenlendi. Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, oda bakanları ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi il Sorumlusu Füsun Çetin, Malatya, Sivas ve Tunceli illerinde toplam 500 kadının eğitimini amaçlarken, bu 3 ilde toplam 2 bin 655 kadına sertifika verdiklerini kaydetti.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, "Biliyoruz ki günümüz dünyasında ve ekonomik bir güç olan AB'de ekonomik gelişmişliği sağlamak ve buna bağlı olarak istihdam oluşturmak, öncelikli konular arasında yer almaktadır. İstihdam, bir ülkede bir çok eşitsizliğin giderilmesinde en önemli unsurdur. Bilindiği üzere, Türkiye genelinde kadınların işgücüne katılma oranı yüzde 25 civarındadır. AB'de ise bu oran yüzde 56 'dır. Görüldüğü gibi ülkemizde kadınların aktif olarak ekonomik hayata katılımları ve desteklenmeleri gerekliliği vardır. Sanayi ve Ticaret Bakanlığımızın e-esnaf veri tabanı kayıtlarına göre ise 2 milyona yakın esnaf ve sanatkar içinde 149 bin 772 kadın esnaf ve sanatkar bulunmaktadır. Görüldüğü gibi ülkemizde kadınların ekonomiye katılımları yeterli değildir" dedi.

Keskin şu şekilde konuştu:

"Bu proje ile kadınlarımızın, sosyal ve ekonomik hayatın aktif ve girişimci bireyleri olarak, kendilerine ve ülkemize katkı yapmalarını hedefledik. Proje kapsamında 25 il ile beraber eğitimlerimize başladık. Bireysel danışmanlık hizmetinden, eğitim ve danışmanlığa, mikro-kredi ve benzeri konularda bilgilendirmeden, deneyim paylaşımı grup çalışmalarına kadar geniş bir yelpazede kapsamlı hizmetler sunduk. Sayısal olarak düşündüğümüz hedefin iki katını aşarak geldiğimiz noktadan duyduğum kıvancı, sizlerle paylaşmak isterim. İlimizde, girişimci adayı kadınımıza eğitim ve danışmanlık hizmeti verdik ve bin 154 girişimci kadınımız eğitimlerini başarıyla tamamladılar ve sertifika almaya hak kazandılar. Yine, yerel Esnaf ve Sanatkar Kadınlar Kurulunu oluşturduk ve sözcülüğüne de Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi kapsamında eğitim alarak, sertifikasını hak eden Ömür Akkel'i getirmiş bulunuyoruz. Yine Konfederasyonumuzun bu projeyi ne kadar sahiplendiği ve desteklediğinin bir işareti olarak projemiz kapsamında sertifika alarak iş kuran esnaf sanatkar siciline kayıt olan kadın girişimcinin sicil kayıt ücretinin de konfederasyonumuzca karşılanmaktadır. Bu doğrultuda tüm kurumlarımızı oluşturduk ve onlara işlerlik kazandırdık. Köklü yapımızı geçmişimizden, Ahi Evran'dan, Bacıyan-ı Rum'dan aldık. Gücümüzü ise daha şimdiden yapılandırdığımız gelecekten alıyoruz."

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, "Bana göre en önemli sermaye girişimcidir. Bakın her zaman yerde fırsatlar vardır. Ama girişimci bunları görüp, hepsini bir araya getirir. Girişimci cesur adımı atan kişidir. Bir ülkenin en önemli varlığı bana göre girişimcidir. Kadınlar, belki alışkanlıklardan, belki de geleneklerden dolayı hak ettikleri yere gelemiyorlar" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra sertifika almaya hak kazanan bayanlara belgeleri verildi.

Törende Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, kadın girişimcilerin kurduğu kurula 1 adet bilgisayar hediye etti.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ise, girişimcilik kurusu alan kadınlara 5'er bin TL tutarında kredi verilmesi için girişimde bulunduğunu belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız