SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Girişimci Kursunda 300 Sertifika Daha

0
Güncellendi - 2016-06-14 17:57:33
Girişimci Kursunda 300 Sertifika Daha
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB tarafından ortaklaşa düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin başarı ile tamamlayan 300 girişimciye sertifikaları verildi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi olarak İŞKUR ve KOSGEB ile birlikte bu güne kadar 900 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikası verdiklerini söyledi.

Battalgazi Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB tarafından ortaklaşa düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin başarı ile tamamlayanlar için sertifika töreni düzenlendi. Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilmen sertifika törenine,  Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman, KOSGEB Malatya Merkez Müdürü Murat Seki ve girişimciler katıldı. Sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan KOSGEB Malatya Merkez Müdürü Murat Seki, Battalgazi Belediyesi ile güzel işlere imza attıklarını belirterek, “Bu eğitimin sizlere ulaşmasını sağlayan başta Battalgazi Belediye Başkanımıza ve İş Kur Müdürümüze teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Bu programların maliyetlerini, masraflarını ve mekanlarını bu kurumlarımız sizlere tahsis ettiler. Biz son yıllarda çok güzel bir işbirliği yakalayarak bir sinerji yakaladık. Bu sinerji ile her yıl hedeflerimizi katlayarak büyütüyoruz. 2010’da başladığımız programda 2016’ya geldiğimizde sertifika alan kişi sayısı 8 bine yaklaştı. Bu gerçekten Türkiye ortalamasının çok üstünde olan bir sayı. Bu yılki hedefimiz ise bu üç kurum olarak 4 bin kişiye sertifika vermektir. Geçen yıl bin 600 kişiye belge vermiştik. KOSGEB biliyorsunuz önceden 100 bin liralık destek veriyordu. 6 ay öncesinde yapılan değişiklikle birlikte destek miktarımız 50+100 bin liraya çıktı. Destek oranları ise baylarda yüzde 70, bayan ve engellilerde ise yüzde 90 seviyesine ulaştı” diye konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman ise, “Biz iki, üç yıldır belediyemizle çok güzel işler yapmaktayız. Bunun en güzel örneği burada belediyemizle ortaklaşa 300 girişimci adayımıza ( 50’si engelli olmak üzere) bir eğitim gerçekleştirdik. Bu süreçte bize gereken tüm desteği esirgemeyen başkanıma tekrar tekrar şahsım ve kurumum adına şükranlarımı arz ediyorum.  Amacımız insana hizmet etmektir. İnsan yeryüzünün en güzel varlığıdır. Bu varlığa hizmet eden Allah’a hizmet etmektedir. Buradan engelli arkadaşlarıma küçük tavsiyelerim olacak. Engelli arkadaşlarımız girişimcilik sertifikasını aldıktan sonra, kurumumuza gelerek proje örneklerini alarak gerekli başvurularını yapabilirler. Bu projeler bize geldiğinde bizde genel müdürlüğümüze sunuyoruz. 36 bin lira hibe parası veriyoruz. Yani KOSGEB’in dışında farklı bir uygulama bu. Bugün 7 arkadaşımız bu şekilde kendi işini kurdu” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, Malatya’ya yeni girişimciler kazandırmaya devam ettiklerini belirterek, “Malatya’da kurumların koordinasyonu noktasında güzel bir örneğini burada görüyoruz. Gerek İŞKUR, gerek KOSGEB müdürümüz olsun, gerek Belediyemiz yetkililerinin gayretleri sonucu,  şimdiye kadar 900 kişi bu sertifikayı almaya hak kazanmıştır. Bu önemli bir katılımdır. Malatya’da bu yıl 4 bin kişiye bu sertifikayı vermeyi planlamışlar. Bu rakam az değildir. Günümüzde iş çok önemlidir. İşkur’un haricinde bize 30 binin üzerinde iş talebinde bulunan var. Aslında bizim ülkemizde işsizlik diye bir şey söz konusu değildir. Bizler insana iş bulmaya çalışıyoruz. İşe adam bulma noktasında işverenlerin büyük sıkıntıları var. Adama iş buluyoruz, işe adam bulmuyoruz. Oysa dünya kadar iş var ancak işe göre adam yok maalesef. Şu andaki sıkıntılarımız başında erdemli, faziletli olmayı bırakarak güven bunalımı içinde yaşıyoruz. Kimse kimseye güvenmiyor. Evlat ana babasına, komşu komşuya güvenmiyor. Hısım akraba birbirine güvenmiyor. Bu ise dürüstlük, erdem ve faziletli olmamızı yitirdiğimizin en önemli göstergesidir” diyerek, kendi işini kuracak girişimcilerin dürüstlüğü ilke edinmeleri gerektiğini söyledi.

Başkan Gürkan, kendi işini kuracak olan girişimcilere bazı önerilerde bulunarak, temizlik konusunda hassas olmalarını istedi.

Başkan Gürkan’ın yaptığı konuşma sonrası sertifika törenine geçildi. Girişimcilere sertifikalarını Başkan Gürkan, İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman ve KOSGEB Malatya Merkez Müdürü Murat Seki verdi.

Bülten

girişimci1

girişimci2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız