SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Girişimci Ol, Kredi Al"

A- A+ PAYLAŞ
Kale Kaymakamlığı ile Küçük ve Orta Büyüklükteki Sanayicileri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle organize edilen, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA)' nca da mali açıdan desteklenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı” sona erdi. 60 Kursiyerin katıldığı eğitim programı sonrasında kursiyerlere sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi.  
 
Kale Kaymakamlığında yapılan ve Kaymakam Ender Faruk Uzunoğlu, KOSGEB Malatya Merkez Müdürü Murat Seki, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) İzleme Değerlendirme Birim Başkanı Ali Kemal Çetin’in yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı sertifika dağıtım töreninde yapılan konuşmalarda, girişimciliğin önemi vurgulandı.
 
KOSGEB’in 27 bin lira hibe ve 70 bin liralık faizsiz kredi vermesinin Türkiye şartlarında işsizliğin önlenmesi açısından önemli olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Kaymakam Uzunoğlu; “Sadece Malatya’da  değil Türkiye’de en büyük sorunlardan bir tanesi olan işsizlik ve fakirlik problemimiz var. Bu sorunu aşmanın yolu girişimci yetiştirmektir. KOSGEB’in destek ve projeleri günden güne artıyor. İşsizliğin azaltılması için istihdama yönelik yatırımların artması gerekiyor” diye konuştu.
 
KOSGEB Malatya Merkez Müdürü Murat Seki, “Gerçekleştirdiğimiz Uygulamalı Girişimcilik programı kapsamında 2010 yılında 500 kişinin sertifika almasını sağladık.2011 yılı içerisinde gerçekleştirilen eğitim çalışmaları neticesinde 550 kişiye sertifika verildi. Girişimcilerin kendi işini kurmasıyla KOSGEB’in destekleme süreci başlayacak” dedi. 
 
Seki, “27 bin lira hibe kapsamında 2 bin lira danışmanlık giderleri için, 3 bin lira kuruluş giderleri için, 10 bin lira makine tesisat ve ofis donanımları için, 12 bin lirada aylık işletmenin aylık giderleri için hibe desteği sağlamaktayız. Ayrıca 70 milyarlık makine tesisat desteği vermekteyiz. Makine tesisat desteğinde sıfır faizli 2 yıl ödemesiz, 2 yıl ödemeli toplamda 4 yıl vadeli kredi imkanını girişimcilere sunmaktayız.”  diyerek sözlerini tamamladı, konuşmasının sonunda hibe ve krediler hakkında bilgiler aktardı.
 
Yapılan konuşmalardan sonra kursiyerlere sertifikaları Kaymakam, KOSGEB ve FKA yetkilileri tarafından verildikten sonra 96 bin liralık temsili çek kursiyerlere  verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız