SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Girişimcilik Eğitimi Aldılar

A- A+ PAYLAŞ
 
Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) ile KOSGEB Malatya Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Girişimcilik Kursuna katılan 18 kişiye sertifikaları verildi. Belgeyi alıp da işini kuranlara 27 bin TL hibe para verilecek.
 
Fırat Kalkınma Ajansı Salonu'nda düzenlenen törene Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva ile KOSGEB Müdürü Murat Seki ve kursiyerler katıldılar. Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, Malatya bölgesi ile diğer 26 kalkınma ajansı bölgesinin karşılaştırılmasında, bu bölgedeki girişimcilik kültürünün daha zor ve sıkıntılı olduğunu kaydetti.
 
Altunyuva, "KOSGEB'in başlatmış olduğu girişimcilik eğitim programı ve girişimcilik destek programı gerçekten önemli bir fırsat. KOSGEB, bu destek programlarını bölgemizde kullanmaya yönelik çok güzel çalışmalar yürütüyor. bizde Fırat Kalkınma Ajansı olarak bu programlara destek olmaya çalışıyoruz" dedi.
 
KOSGEB Müdürü Murat Seki, KOSGEB olarak bir girişimcilik hamlesi başlattıklarını belirterek, "Bu girişimcilik hamlesi ile birlikte kendi işini kurmak isteyen, ancak elinde imkanı olmayan girişimcilerin iş hayatına kazandırılması noktasında kurum ve kuruluşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte uygulamalı girişimcilik programını başlattık. Bu kapsamda Kalkınma ajanslarımızda devreye girdi. Gerek Malatya, Tunceli, Bingöl ve Elazığ’da uygulamalı girişimcilik programlarımızı hayata geçirmeye başladık. Fırat Kalkınma Ajansımız ile başlattığımız programa 30 kişi katıldığı, ancak 18 kişi başarılı oldu" dedi.
 
Seki, sertifika alanların kendi işini kurmaları durumunda 27 bin TL hibe ve 70 bin TL 2 yıl ödemesiz, 2 yıl ödemeli sıfır faizli kredi imkanını sağlandığını kaydetti.
 
Törende, kursiyerlere sertifikaları verilerek, toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız