SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Girişimcilik Eğitimi Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:11:54
Girişimcilik Eğitimi Başladı
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başladı. 
 
Belediye Düğün Salonu'nda Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'nin (ABİGEM) katkılarıyla düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nde konuşan Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, "Doğanşehir'imize yeni girişimciler kazandırmak gayreti içerisindeyiz. Doğanşehir'in istihdamının gelişimine katkıda bulunacak bu projeye imza attığımız için mutluyuz. Katılımcıların yeni iş alanları yaratacağı inancımız sonsuzdur" dedi. 
 
ABİGEM Malatya Müdürü Müjde Demirkazık'ın yanı sıra Yusuf Topçu muhasebe ve Ahmet Oynak dış ticaret konularında girimcilik konularında katılımcılara bilgi aktardı. Demirkazık, "Kurs 5 hafta sürecektir. Haftada 2 gün üzerinden toplam 10 gün olarak pazartesi ve perşembe günleri uygun görüldü" dedi. Eğitime 104 kişinin katıldığını ifade eden Demirkazık, Bağ-Kur kaydı olanların ise katılamayacaklarını söyledi. 
 
Kursu başarıyla bitirenlere sertifika verileceğini belirten Demirkazık, "Kişiler bu sertifikalarını ömür boyu kullanabilirler. Ancak değişen kanunlar ve hayat şartlarını göz önünde bulundurursak erken davranmak ve iş projemizi hayata geçirmek sizlerin menfaatidir. Bu vesile ile aldığınız bu sertifikanın 27 bin TL hibesi var, diğer geri kalan kredinizi de bankalar sizlere güven sağladıktan bir yıl sonra teminat mektubu ile alabilirsiniz. Kullandığınız krediyi kullanıp başarı sağladığınız takdirde ikinci bir proje yapma ve kredi çekme hakkına sahipsiniz. Aldığınız bu krediyi KOSGEP sizden 2 yıl almıyor, 2 yıldan sonra da 3'er aylık taksitlerle faizsiz olarak ödeyeceksiniz. Kadınlarımızda hibe miktarı yüzde 80, erkeklerde yüzde 70 oranında hibe kullanırlar" dedi. 
 
Eğitim, hafta içi Pazartesi ve Perşembe günleri saat 10.00 ile 15.00 arasında Doğanşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılacak. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız