SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Girişimcilik Kursu Anlatıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:35:54
Girişimcilik Kursu Anlatıldı
A- A+ PAYLAŞ
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malaya Şubesi tarafından düzenlenen ve SODES projesi kapsamında olan  ‘‘ Malatya:’da Genç Girişimciler İş Başında’’ adlı Girişimcilik ve Dış Ticaret Kursu ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, MÜSİAD Malatya Şubesi Başkan Yardımcısı Murat Tokmak İŞ-KUR İL Müdürü Durmuş Doğan, KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki' de katıldı. 
 
MÜSİAD tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, " Girişimci hızlı düşünme, belirsizlik altında hızlı karar alma, kararlı ve azimli olma, güçlü sezgi sahibi, iyi gözlemci, hayal gücü yüksek, kaynaklara ulaşabilecek ilişkiler ağına sahip, kaynaklar arasında özellikle insan kaynaklarını iyi yönetebilen kişidir. Bununla birlikte başarılı bir girişimci, düşünme ve muhakeme yetenekleri güçlü, çok yönlü düşünebilen, ikna gücüne sahip, iyi iletişim kuran, bağımsız düşünebilen, esnek, yaratıcı, kendine güvenen, dayanıklı ve ısrarcı kişi demektir. Bir girişimcide bu özelliklerin büyük kısmı rahatlıkla gözlemlenebilir. Girişimcilik yeni fikirlerin ortaya çıkması, bir bölgenin zenginleşmesi için tarihin her döneminde olduğu gibi günümüzde de oldukça büyük öneme sahip bir olgudur." denildi. 
 
 "Temelinde birçok yeteneği barındıran girişimcilikte, tecrübe ve ilişki ağını yıllar içinde geliştirerek kişinin kapasitesini artırmak mümkündür." denilen açıklamaya şöyle devam edildi; 
 
" MÜSİAD Malatya şubesi, ticaret ve sanayi alanında kabuğunu kırmaya çalışan Malatya'ya yeni girişimciler kazandırmayı ve ihracatı sürekli artan ilimizin dış ticaret elemanı eksikliğini giderecek, müşteriyle etkili iletişim kurabilecek,  doğal yeteneklerinin yanında satış ve pazarlama tekniklerini iyi derecede kavramış dış ticaret elemanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Verilecek eğitimle mutlaka başaracağım diyebilen ve aynı fikir ve duyguları paylaşan iş ortakları ve/veya takım arkadaşları ile işbirliği içinde çalışabilme yetisini kazanmış dış ticaret elemanı yetiştirilecektir. Eğitim sonunda, ilimizde yeni ve vizyonu geniş firmalar ortaya çıkacak, buna paralel olarak da ilimiz, ihracat nicelik ve niteliğini artıracak dış ticaret elemanları kazanacaktır. 
 
Bunun yanında; Malatya yoğun göç alan bir şehir olduğu için işsizlik de buna bağlı olarak artmaktadır. Bunun önüne geçebilmek ayrıca yeni iş sahaları oluşturmak yeni girişimcililer yetiştirmek amacıyla yine MÜSİAD şubemiz ve KOSGEB-İŞ-KUR ortaklığıyla Girişimcilik Eğitim Programı düzenlenecek, eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere KOSGEB Girişimcilik Sertifikası verilecek ve KOSGEB tarafından yürütülen girişimci desteğinden faydalanma imkânına sahip olacaklardır.
.
15 Şubat 2012 tarihinde hayata geçirilecek projeyle toplam elli kursiyer 25 Kursiyer Girişimcilik ve 25 kursiyer Dış Ticaret Eğitimi alacaklar. İŞ-KUR İl Müdürlüğü-KOSGEB Malatya ortaklığıyla yürütülecek proje toplam 6 ay boyunca devam edecek, Eğitimler İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından MÜSİAD Malatya şubemizde verilecek olup her kurs için kursiyerler 120 saatlik eğitim alacaklardır.  Başvuruların 15 Şubattan itibaren  MÜSİAD Şubemize yapılması gerekmektedir." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız