SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Girişimcilik Kursu Tamamlandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:53:31
Girişimcilik Kursu Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan 60 girişimciye sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye’de girişimcilik noktasında KOSGEB ile birlikte en fazla eğitim veren belediyelerin başında geldiklerini söyledi. 

Battalgazi Belediyesi ile KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan girişimciler için sertifika töreni düzenlendi. Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki, Eğitimci Mehmet Yılmaz ve girişimciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki, girişimciliğin önemine dikkat çekerek, “Sivil toplum örgütleriyle birlikte bu programları düzenliyoruz. Maliyeti ise bu kuruluşlar karşılıyor. Bu bağlamda baktığımızda Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın büyük desteğini görüyoruz. Bu anlamda sayın başkanımız büyük bir farkındalık da yaratmış vaziyette. 2014 yılında 6 eğitim, 2015 yılında şu ana kadar 5 eğitim olmak üzere toplam 11 eğitim programını kendi belediye imkanlarıyla finanse ettiği için ve girişimcileri iş hayatına kazandırarak bu sertifikaları almanıza vesile olduğu için kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu iş birliğimizin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Başkanımızdan görmüş olduğumuz destek bizi motive ediyor. Bizleri gururlandırıyor ve şevkimizi artıyor. Başkanımıza bundan dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Sizlere  de iş hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da konuşmasında, Türkiye’de girişimcilik noktasında en fazla eğitim veren belediyelerin başında geldiklerini belirterek, “Hakikaten bölge boyutu itibariyle Türkiye’de en fazla girişimcilik kurslarını sunan belediye, Battalgazi Belediyesi’dir. Geçtiğimiz yıl 6 bu yıl 5 kurs olmak üzere toplam 11 eğitim gerçekleştirmiş olduk. Bu eğitim süreci içerisinde 330 kursiyerimiz bu eğitimde başarılı olarak belge almaya hak kazanmıştır. 720 kişi de bu belge için müracaatta bulunmuştur. Peygamberimizin bir sözü var; “ Ticaretle uğraşın, cesaretli olun, rızkın 10’da 9’u ticarettedir” Ayeti Kerimede ise; “Cuma ezanı okunduğunda alış verişirinizi bırakın, camiye gidin, namazınızı eda edin ve yeryüzüne dağılın ve rızkınızı arayın” Peygamber Efendimizde “rızkın 10’da 9’u ticarettedir” şeklinde ifadesi vardır. Demek ki bizim dinimiz bizi ticarete teşvik ediyor. Ama düzgün ticaret yapmak lazımdır. Bizlerde kendi işimizi kurma noktasında, kendi ev ve çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak, hatta başkalarını da istihdam ederek onlarında ihtiyaçlarını karşılama anlamında,  hem ayeti kerimenin nüzul sebebini de yerinde bulacağız, hem de bir başkasına ekmek, aş temin etmenin huzuru ve mutluluğunu yaşayacağız.  Şimdi sizler o çerçevedesiniz. Hangi işi yaparsanız yapın severek, isteyerek gönlünüzü koyarsanız başarılı olursunuz. Gönlünüzü koymadığınız hiçbir işte başarılı olma şansınız yok. İşin heva ve hevesinde değil, ben bu işi niye, niçin, neden yapıyorum? Yaptığım iş benim gönlüme bir haz veriyor mu? Beni mutlu edebiliyor mu? Eğer kendinizi mutlu edebiliyorsanız o işe devam edin. Eğer yaptığınız işte kendinizi mutlu hissetmiyorsanız, sadece desinler için yapıyorsanız o işin sonucu hüsran olur. İnsanlık tarihi bu örneklerle doludur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde bu örnekler sayısızdır. İş yerinizi kendi ellerinizle temizlemelisiniz. Temizlik imandandır. Temizliğin olduğu yerde hayır ve bereket vardır. Evet aldığınız belgelerinizin size hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Açacağınız iş yerlerinizde hayır ve bereketi Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 60 girişimciye sertifikaları, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki tarafından verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız