SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Girişimcilik Protokolü İmzalandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:06:50
Girişimcilik Protokolü İmzalandı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, İŞKUR Malatya İl Müdürlüğü ve MÜSİAD Malatya Şubesinin işbirliği ile 2015 yılı  içerisinde kişilerin kendi işlerini kurmaları ve devam ettirmeleri amacıyla 300 kişilik uygulamalı girişimcilik eğitim programı kapsamında protokol imzalandı. Törene; Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İŞKUR Malatya İl Müdürü Vahap Toman, Malatya MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları Haydar Şahin, Mehmet Çınar,  Murat Türksoy ve İŞKUR çalışanları katıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Bugün burada gerçekleştirilen protokol ile 300 kardeşimize iş eğitimi vereceğiz.  Eğitim vereceğimiz 300 kişiden 50 kardeşimiz engelli kardeşlerimizdir. Bu eğitimler İŞKUR, MÜSİAD ve Yeşilyurt Belediyesinin işbirliğiyle gerçekleşecek. Bizlere ulaşan en büyük taleplerden bir tanesi istihdam ve iş sorunudur. Bugün burada protokolünü imzaladığımız uygulamalı girişimcilik Kursu ile genç girişimcilerimiz devlet desteği ile kendi işyerlerini kurmak için ilk adımlarını atmış olacak. Bu Eğitim Faaliyetinde emeği geçen İŞKUR Müdürümüze, MÜSİAD Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyor hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

İŞKUR Müdürü Vahap Toman ise, "Yeşilyurt Belediye Başkanımıza şahsim ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Böyle bir projede destek vermeleri bizi son derece onurlandırmıştır. Sonuçta her yıl iş eğitimleri vermekteyiz. Bu yılda engellilerimize ve gençlerimize iş eğitimi vererek onları iş hayatına kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin " MÜSİAD olarak bizlerde Malatya'da ekonomiyle ilgilenen bir kurumuz. Bizlerinden 2023 hedefi var. Bu hedeflere ulaşabilmemiz için Malatya'da yeni girişimcilere ihtiyacımız var. Bu kurslarla, fikirleri ve hayalleri olan katma değeri yüksek ürünler üretebilecek girişimcileri arıyoruz. Malatya ekonomisine büyük faydalar getireceğine inanıyorum. Rabbimden Hayırlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.

İmzalanan protokol çerçevesinde 50 kişi engelli, toplamda 300 kişiye (kadın ve gençler öncelikli) girişimcilik eğitimi verilmesi planlanıyor. Mülakat seçmeleri 21 Mayıs 2015 saat 09.30’da Çalışma ve İş Kurumu Malatya İl Müdürlüğünde gerçekleştirilecek. 19 yaşında, İŞKUR kaydı olan ve daha önce bu tür bir eğitim almayanlar katılabilecek. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız