SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Girişimciye İhtiyaç Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yeni istihdam sahası oluşturmak, girişimcileri teşvik amacıyla düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" programı devam ediyor.

Belediye ile KOSGEB tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen programla ilgili belediye basın bülteni şöyle:

"Malatya’da yeni istihdam sahaları oluşturmak, girişimci vatandaşlarımızı teşvik etmek ve yardımcı olmak amacıyla Malatya Belediyesi ile kısa adı KOSGEB olan Küçük ve Orta İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” programları devam ediyor.

9 Malatya Belediyesi toplantı salonlarında devam eden ve 90 kişinin eğitim aldığı programda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere Dünya’da hemen hemen her ülkenin ekonomik büyümeyi özel sektör eliyle yaptığını söyledi.

Mumcu, “Müteşebbis insanlara ihtiyacımız var. Bu, ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak, üretime katkı sağlayacak. Bu eğitimler çok önemli. Eğitim programında başarılı olan girişimci adaylara KOSGEB tarafından 27 bin TL hibe, 70 bin TL’de sıfır faizli ilk 2 yılı ödemesiz, 2 yıl geri ödemeli kredi verilecek. Bu kredi de yeni girişimci adaylara ilk adım olacak. Geçtiğimiz aylarda eğitim programından faydalanan girişimci arkadaşlarımız istihdama ve üreteme önemli katkılar sağlamaya başladılar” dedi.

KOSGEB Malatya Müdürü Murat Seki de yaptığı konuşmada, Malatyalıların eğitim programlarına beklentilerinde üzerinde bir ilgi gösterdiğini söyledi.

Seki, “Girişimci bir Belediye Başkanımız ve Başkan Yardımcımız var. Onlarda müteşebbis, bu eğitim programlarının düzenlenmesinde çok önemli katkıları var. Malatya Belediyesiyle yaptığımız bu eğitim programından şuana kadar yaklaşık 220 kişi sertifika almış durumda. Belediyemiz ile birlikte yaptığımız eğitim programlarından sonra oluşan tabloda iş kurmaların çok yüksek olduğunu gördük. Geçtiğimiz eğitim programından faydalanan 25 kişi kendi işini kurdu. Bu eğitim programına destek veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız