SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Girmanaspor'un Hakkı Yenmesin"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye Futbol Federasyonuna seslenerek Arguvan Belediyespor ve Darendespor’un yanı sıra Hekimhan Belediyesi Girmanaspor’un da BAL ligine çıkarılmasını istedi.

Türkiye genelinde pek çok şehirde puan eşitliği olan takımlar BAL ligine çıkarılırken, Malatya’da Hekimhan Belediyesi Girmanaspor’un kura sonucu elenmesi eleştirilere sebep oldu.

Konuyla ilgili TFF’nin haksızlığı sonlandırmasını isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada; BAL ligine çıkan Arguvan Belediyespor ve Darendespor’a başarılar dileyerek “2019-2020 Malatya 1. Amatör Futbol Ligi’nde sezon başı yapılan kura çekiminde A ve B Grup halinde belirlenen iki grubun sezon sonunda ilk 3 takımın Play-off oynayarak lider olan takımın Malatya  BAL liginde, altta kalan takım ile Play-Off oynama hakkı kazanacağı kararı alınıp TFF ye bildirilerek tescil edilmiştir.  Ancak pandemi nedeniyle liglerin oynanmaması ve sonrasında TFF tarafından illerde gruplarında lider olup ikinci takım ile puan farkı olanlar direk BAL ligine alınması sağlanmış, puanları eşit olan Darendespor ile Hekimhan Belediyesi  Girmanaspor takımlarının puanları eşit olduğu için kura çekimi yapılarak Darendespor BAL ligine çıkmıştır”ifadelerini kullandı.

KÜTAHYA’DA 4. TAKIM BİLE BAL’A YÜKSELDİ

“Ligler başlarken iki grubun 3’er takımı yani 6 takım Play-Off oynayacak denilmesine, bu karar TFF’ye bildirilmesine rağmen, bu kurala uyulmaması Hekimhan Girmanaspor’un hakkının yenilmesine sebep olmuştur” diyen Ağbaba, “Oysa Malatya’da gerçekleştirilen haksız uygulama ile mağduriyet yaratılırken, başka kentlerde bu sorun yaşanmamıştır. Örneğin; Diyarbakır temsilcileri puan eşitliğinde kuraya tabi olmadan BAL’a yükselmişlerdir, Elazığ'ın 2 temsilcisi puan eşitliğinde kuraya tabi olmadan BAL’a yükselmiştir. Kütahya 3 ekibini BAL’a göndermiş, üçüncü olan Tavşanlı temsilcisi BAL’dan feragat ettiğinden 3 puan gerideki  4. olan takım direk BAL’a yükselmiştir” dedi.

SPOR BAKANINA SORULAR

Ağbaba, ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına bir de soru önergesi verdi.Ağbaba Bakan Kasapoğlu’na ;Türkiye genelinde eşit puanlı takımlar BAL ligine alınırken Malatya İlinde kura çekilerek takımların belirlenmesinin sebebi nedir? Sezon öncesi ilk 3 takımın BAL ligine çıkarılması ile ilgili prensip kararı TFF’ye bildirilmesine rağmen sezon sonunda kura işlemine neden ihtiyaç duyulmuştur? Hekimhan Belediyesi Girmanaspor’un BAL ligine alınmaması ile ilgili haksızlığın giderilmesi yönünde bir girişimde bulunulması düşünülmekte midir? Diyarbakır, Elazığ, Kütahya gibi şehirlerde eşit puanlı takımlar BAL ligine yükselirken Malatya ilindeki takımlara neden ayrımcılık yapılmıştır?sorularını yöneltti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız