SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:30:04
Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
A- A+ PAYLAŞ
Suriye'de, Mevlid Kandili gecesi yapılan katliam Malatya'da basın açıklamasıyla kınandı, ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. 
 
Yeni Cami Soykan Meydanı'nda Mazlumder'in organize ettiği birçok dernek, sendika ve sivil toplum kuruluşunun destek verdiği basın açıklamasında, ilk önce Mazlumder Malatya Şube Başkanı Kadir Yılmaz konuştu. Kandil gecesi, Suriye'de insanların katledildiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu: "İnsanlığın bu katliama artık dur demesi gerekir. Maalesef dünya seyrediyor. Esad diktatörünün kan içiciliği artıyor. Sindirme ve yok etme çabaları sürüyor. Daha fazla kan akmaması için, katil rejime karşı dünya sessiz kalmamalıdır." 
 
Anadolu Platformu adına konuşan Necip Cengil ise, bütün dünyada barış ve kardeşliğin yaygınlaşmasını, zulümlerin sona ermesini istedi. Esad ailesinin daha fazla katliam yapmaması gerektiğini anlatan Cengil, şunları söyledi: "Umuyor ve bekliyoruz ki, dünya ve İslam teşkilatı artık bu katliama daha fazla seyirci kalmaz. Dileriz ki kardeşliğin ve adaletin egemen olduğu özgür bir Suriye ile tanışırız." 
 
İlahiyatçı Yazar Muhammed Emin Yıldırım da konuşmasında, "Esad, Allah'dan korksaydı. Onu Allah ile korkutabilirdik. Allah'ı bilseydi zaten bu katiamları yapmazdı. Malatya'da ona söyleyeceğimiz söz, baksın etrafına, Kaddafi, Bin Ali, Mübarek ve firavunlar nerede? Onlara baksın. Onun sonu da onların yeri olacaktır." Yıldırım, ölenler için dua istedi. 
 
Tekbirlerin getirildiği Esad aleyhine sloganların atıldığı basın açıklamasında Suriye halkına destek verildi. Konuşmalardan sonra Abdulkadir Ateş, Suriye'de ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız