SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:22:43
Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır’da işyeri olan eczanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden AKP Diyarbakır Eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca için Malatya’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

AKP Malatya Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından yapılan organizasyon ile Öğle namazına müteakip Soykan Meydanı’nda Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden AKP Diyarbakır Eski Gençlik Kolları Başkanı Eczacı Yunus Koca için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazına Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aydoğan,  partili yöneticiler, partililer ve vatandaşlar katıldılar.

Kılınan gıyabi cenaze namazı sonrasında açıklama yapan AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aydoğan, “Silahlı saldırı sonucu AK Parti Diyarbakır 3. Dönem İl Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca hakkın rahmetine kavuşmuştur. Kendisine ait eczaneye gittiği sırada kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından gerçekleşen bu saldırı 81 vilayetimizde bulunan AK Gençlik teşkilatımıza düzenlenmiştir. Bu menfur saldırının faillerinin kimliği belirsiz olunması halinde terörist sıfatından öteye gidemeyeceklerini ve yargı önünde hesap vereceklerini gayet iyi bilmektedirler.  Yapılan bu saldırının amacı ne olursa olsun silah dili ile konuşanlar, silah dili ile konuşmasını sağlayan kandan beslenen gizli örgütlerin önce Rabbimizin karşısında sonra milletimize hesap vermeye mahkum olduğunu belirtmek istiyoruz” dedi.

Aydoğan şunları söyledi; “Bu dava İbrahim olma davasıdır. Bu dava Musa olma davasıdır. Davamızdan dönmeyeceğimizi, kefensiz yürümeyeceğimizi, bu vatana ve millete hizmet edeceğimizi açık yüreklilikle belirtiyoruz.  Bizim silahımız akıldır, silahı mermi olanlar asla bu ülkenin toprağını ne Türk'ten ne Kürt'ten ne de diğer inançlardan alabilirler. Yunus Koca kardeşimiz şehittir. Davasına sadık, hizmeti baki, ismi kalbimizde olacaktır. Bir Yunus Koca Vatan, Millet, bayrak için feda edildiyse bin Yunus Koca kendini feda etmeye hazırdır.  Bütün şehitlerimiz bizim şahitlerimizdir. Bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki, biz millet olarak birlikten, beraberlikten, kardeşlikten, adaletten, haktan ve merhametten asla vazgeçmeyiz. Yunus Şehidimiz ve bütün şehitlerimiz, bizim şahitlerimiz olsunlar ki, ebediyen bu davamızdan vazgeçmeyeceğiz.  Bizler bir ve beraberiz. Yolumuzu ayrı gayrı düşürmeye çalışanlara Cenab-ı Allah fırsat vermesin.  Yunus Koca kardeşimize Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabırlar niyaz ediyoruz.  Aziz milletimizin ve teşkilatımızın başı sağ olsun.”

Gıyabi cenaze namazı esnasında Emniyet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız