SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

A- A+ PAYLAŞ

Terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit olan 24 asker için Yeni Camii'de gıyabi cenaze namazı kılındı. 
Cuma namazı sonrasında kılınan cenaze namazına kalabalık bir topluluk katıldı. Müftü Vekili Cengiz Yağcı, yaptığı konuşmada terörü lanetleyip Türk, Kürt, Çerkez ve Abaza'nın kardeş olduğunu belirterek, "Bugünlerde büyük acı içerisindeyiz. Güvenlik güçlerimiz yine şehit edildi. Sanki öz evlatlarımızı kaybetmişçesine burada gıyabi cenaze namazı kılacağız" ifadelerini kullandı. Yağcı, Kur'an kurslarında hatmi şeriflerin tilavet edildiğini de kaydetti.
 
Müftü Vekili Cengiz Yağcı, temsili Türk bayrağına sarılı tabutun önde gıyabi cenaze namazını kıldırdı. Gıyabi cenaze namazından sonra tekbir getirilerek terör aleyhine sloganlar atıldı.
 
DARENDE'DE YÜRÜYÜŞ
 

Bu arada şehitler için Darande ilçesinde,  "Teröre lanet, şehit ve gazilere destek yürüyüşü" yapıldı.
 
Merkez Camii’nden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk büstüne kadar devam etti. Burada ise şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kuran-ı Kerim okunması ile gıyabi cenaze namazı kılındı ve dualar edildi. Türk Eğitim Sen, Türk Diyanet Sen, Türk Sağlık Sen, Türk Tarım Sen, Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları’nın organize ettiği yürüyüşe çok sayıda vatandaş da destek verdi.
 
Türk Eğitim Sen Darende Temsilcisi Hasan Gazi Şentürk yaptığı konuşmada, “Bin yıldır devam eden Türk - Kürt kardeşliğine kurşun sıkmaya çabalayan bu güruha millet olarak izin vermeyeceğiz. Günden güne palazlanan bu örgüte Türk milleti olarak en güzel cevabı birlik ve beraberliğimizi koruyarak vereceğiz. Terörü büyüten ülkelere karşı da en sert tavrı göstermeliyiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız