SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gizem 4 Kişiye Hayat Verecek

0
Güncellendi - 2016-01-08 17:43:33
Gizem 4 Kişiye Hayat Verecek
A- A+ PAYLAŞ

  • Beyin ölümü gerçekleşen 5 yaşındaki Gizem'in karaciğeri Malatya'ya, kalbi Ankara'ya, böbrekleri Adana ve Gaziantep'e nakil için gönderildi.

Kahramanmaraş'ta geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 5 yaşındaki Gizem Şimşek'in ailesi kızlarının organlarını bağışlama kararı aldı.

27 Aralık 2015 tarihinde Namık Kemal Mahallesinde baba Selehattin Şimşek ve üçü kız biri erkek çocuklarına markete alışverişe gittikleri sırada kaldırım üzerinde kontrolden çıkan bir otomobil çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle baba Selahattin Şimşek ile çocukları yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan Gizem Şimşek'in kaldırıldığı Necip Fazıl Şehir Hastanesi yoğun bakım servisinde 12 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Kızlarının beyin ölümü gerçekleşmesiyle baba Selehattin Şimşek ve ailesi organları bağışlama kararı aldı.

6 saat süren ameliyat sonrası küçük Gizem'in kalbi Ankara'ya havayoluyla gönderilirken, böbrekleri Adana ile Gaziantep'e, karaciğeri ise Malatya'ya karayoluyla gönderildi.

Organ nakli hakkında bilgi veren Adana Başkent Üniversitesi Organ Nakil Sorumlusu Doç. Dr. Kenan Çalışkan, organ bağışının önemine dikkat çekerek, "Bütün ekip olarak bu iş için seferber durumda. Ülkemizde organ bağışına çok sayıda ihtiyaç var. Ülkemizde maalesef organ bağışı çok az yapılmaktadır. Bilhassa toprağa giden birçok organ var. Bunu lütfen herkes kendisinin de bir gün organa ihtiyacı olabileceğini düşünerek yaklaşırsa daha faydalı olacaktır., Milletimiz hayırsever bir millettir. Bu konuya hassasiyet göstereceklerinden eminim. Organ bağışlarıyla yavrularımızın, insanlarımızın yüzü gülsün istiyoruz" dedi.

Kızının organlarının sevk işlemini adım adım takip eden baba Selehattin Şimşek ise, "Organ bağışı için gereken hassasiyeti gösterdik. Organ naklinin yaygınlaşmasını istiyorum. İnşallah verdiğimiz organlarla insanlar hayat bulur. Kızım Gizem'in organlarıyla inşallah yaşamayı sürdürürler. Böylelikle kızımın sayesinde onlar hayat bulur" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız