SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gizem'e Son Veda

A- A+ PAYLAŞ

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Norveç’teki saldırıda hayatını kaybeden Gizem Doğan’ın şu andan itibaren bütün insanlığın ortak vicdanının sembol ismi olduğunu söyledi.

Anders Behring Breivik’in Norveç'in başkenti Oslo’da düzenlediği saldırının ardından Utöya Adası’nda gerçekleştirdiği katliamda can veren 69 kişiden biri olan 17 yaşındaki Gizem'in cenaze namazı Trondheim kentindeki Kolstad stadyumunda kılındı.

Davutoğlu, Norveç’in Trondheim şehrinde Gizem Doğan için düzenlenen cenaze töreninde yaptığı konuşmada, törenin birçok açıdan çok özel anlamlar ifade ettiğini belirtti.
 
Gizem ve onun çok saygın arkadaşlarının bu insanlık dışı saldırıda canlarını kaybederken, herkese büyük mesajlar verdiğini vurgulayan Davutoğlu, "Biz onlardan ders aldık, ders alıyoruz. Bu cenaze töreni dahi bir derstir. Bu dersleri, en azından benim aldığım dersleri sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi.
 
Birinci mesajının hayatını kaybedenlerin ailelerine olduğunu söyleyen Davutoğlu, şöyle konuştu:
 
"Dünyadaki en büyük acı evlat acısıdır, hiçbir şey onun önüne geçemez. Ama öylesine evlatlar vardır ki; sadece ailelerine değil, geride bırakılan bütün yeni nesillere büyük bir emanet olarak hatıralarını devrederler. Gizem böyle bir evlattı. Şimdiye kadar o sizin evladınızdı, ama şu andan itibaren Gizem bütün insanlığın ortak vicdanının sembol ismidir. Nerede bundan sonra hoşgörüden bahsedilecekse, Gizem akla gelecek, nerede çok kültürlülükten bahsedilecekse, Gizem hatırlanacak, Gizem’in o büyük mirası hatırlanacak. Gizem hiçbir zaman unutulmayacak, gönlünüzü müsterih tutun. Her zaman Gizem’i hatıralarımızda taze tutacağız."
 
-AVRUPA’DAKİ TÜRKLERE MESAJ-
Bakan Davutoğlu, ikinci mesajının gerek Trondheim’da, Norveç’te gerek Avrupa’nın değişik ülkelerinde, şehirlerinde yaşayan Türklere olduğunu belirterek, şunları söyledi:
 
"Gizem’in verdiği ders şu. Bundan sonra da bize ilke olacak ders de bu. Gizem diyor ki; ’Beni öldürenlerin, benim üzerime bu şekilde silah sıkanların hayal ettikleri dünyanın gerçekleşmesine izin vermeyin. İnsanları dinlere, ırklara, dillere göre bölen ve onları düşman kılmak isteyen bu anlayışa karşı hangi dinden, hangi dilden, hangi ırktan olursa olsun komşularınızla kucaklaşın, Avrupa’da yaşayan Türkler olarak bu acıyı komşularınızla birlikte yaşayın ve onlarla bundan sonra çok daha fazla birlikte olun. Hiçbir kini gönlünüzde tutmayın, aksine benim idealim olan kardeşliği yayın, komşularınızla, Norveçlilerle daha da büyük bir dostlukla paylaşın.’ Bundan sonra vatandaşlarımız bütün bu yaşananlarla birlikte hangi ülkede olurlarsa olsunlar farklı dinden, farklı dilden, farklı ırktan kardeşleriyle, komşularıyla, dostlarıyla daha da büyük bir dostluk köprüsü kuracaklar, Mevlana’nın, Yunus Emre’nin mesajını her evde yaşatacaklar."
 
TOPRAĞA VERİLDİ..

Gizem, stadyumdaki törenin ardından Moholt Kilise Mezarlığı'nın Müslümanlara ait bölümünde toprağa verildi. Arkadaşları Gizem'in ailesini mezarlıkta da yalnız bırakmadı. Gözyaşları ve dualarla defnedilen Gizemin mezarını çiçeklerle donattılar. Anne Güldener Doğan ve baba Abdulkadir Doğan kızları toprağa verilirken gözyaşlarını tutamadı. 
 
Defin işleminin ardından Gizem'in okuduğu Byasen Lisesi'nde de özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Okulun bahçesinde düzenlenen törende, Gizem’in arkadaşları konuşmalar yaparak dostlarına veda etti. Bir anı defterinin de açıldığı okulun bahçesindeki direklerde Norveç ve Türk bayrakları gün boyunca yarıya indirilerek dalgalandırıldı. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız